Blog Berita Ringkas

Just another WordPress.com site

Monthly Archives: December 2010

>Hitler bengang sebab Malaysia juara Piala Suzuki

>Nampaknya bahang kemenangan gergasi baru Asia Tenggara iaitu skuad bolasepak Malaysia menjuarai Piala AFF Suzuki buat pertama kalinya dalam sejarah masih belum reda lagi. Terbaru ada plak desas desus mengatakan yang Hitler bukan main bengang lagi sebab Indonesia ditewaskan Malaysia 4-2 pada perlawanan tersebut. Korang boleh tengok sendiri video kat bawah ni. Kompom pecah perut punya…Hakhakhak…

Terdahulu, Hitler juga dikatakan bengang dengan kewujudan kereta Proton terbaru negara iaitu Proton Inspira. Korang boleh layan video kat bawah ni.

Ni satu lagi pasal kes remaja comolot baru-baru ni. Sape yang tak marah kalau remaja comolot secara terang-terangan camtu? Sebelum aku nak tanya. Korang tau ke ‘comolot’ tu ape? Hakhakhak…Lepas je dapat tau berita tu, Hitler memang marah giler. Video kat bawah je yang sempat direkod. Layanzzz….

Ni plak pasal kes filem 2 Alam terbitan sape lagi kalau bukan dR. Target RM40 Juta tapi yang dapat hanyalah RM400k je. Sape yang tak bengang kan? Hitler pun naik hangin kentut kalau macam ni. Korang tengok la sendiri…

Nota Dahi: Aku memang respek kat orang yang wat video ni. Idea memang kreatif giler. Dapat gak aku wat 1 entry pasal ni sempena tahun baru ni. Happy New Year 2011.

Tags: piala aff suzuki 2010, jadual perlawanan piala aff suzuki, final piala aff suzuki, malaysia indonesia piala aff suzuki, malaysia juara piala aff suzuki, habuan piala aff suzuki, habuan pemain terengganu juara piala aff suzuki, rio ferdinand piala aff suzuki, tahniah malaysia juara piala aff suzuki, juara kali pertama piala aff suzuki, ganjaran piala aff suzuki, malaysia belasah indonesia 4-0 final piala aff suzuki, stadium bukit jalil, stadium gelora bung karno, indonesia kalah, laser indonesia malaysia, siapa mula laser dulu, siapa main laser, malaysia kalah 2-1 final kedua, biodata pemain malaysia, senarai pemain malaysia pada piala aff suzuki, pemain terengganu pada piala aff suzuki, perlawanan akhir piala aff suzuki, video perlawanan akhir piala aff suzuki, download video piala aff suzuki, video youtube piala aff suzuki, tengok bola piala aff suzuki secara langsung, piala aff suzuki online, tengok bola online, bahang piala aff suzuki, demam piala aff suzuki, kerajaan bagi cuti sehari sebab malaysia juara piala aff suzuki, pemain malaysia bertaraf bintang, sejarah piala aff suzuki, senarai juara piala aff suzuki, list pemain malaysia piala aff suzuki, k. rajagopal, khairul fahmi che mat, safee sali, ashaari samsudin, kunanlan, idlan talaha, pemain malaysia diburu liga indonesia, pemain malaysia berhijrah, awek khairul fahmi, biodata khairul fahmi, penajga gol malaysia khairul fahmi, gambar khairul fahmi dan awek, awek khairul fahmi cun, sejarah percintaan khairul fahmi dan elia, berita terbaru khairul fahmi, khairul fahmi nak kahwin, khairul fahmi bertunang, aksi khairul fahmi, penyokong khairul fahmi, peminat khairul fahmi, meluat awek khairul fahmi, benci awek khairul fahmi, khairul fahmi berpisah, kehidupan khairul fahmi, kehidupan safee sali, biodata safee sali, blog awek khairul fahmi, facebook benci meluat awek khairul fahmi, facebook khairul fahmi, facebook safee sali, hitler bengang malaysia juara piala aff suzuki

Advertisements

>Soalan dan jawapan sengal sempena Tahun Baru 2011

>Selamat menyambut Tahun Baru 2011 buat semua warga blog wow!Berita yang mengenali diri ini mahupun yang tidak mengenali. Apa yang pasti tenggiling belaan aku pasti suka kalau korang sudi baca post aku ni. Post ni bersempena dengan tahun baru yang baru saja kita langkah seterusnya meninggalkan tahun 2010 yang telah berlalu pergi. Berikut adalah beberapa soalan sengal yang biasa ditanya ketika menyambut tahun baru.

1. Apakah azam tahun baru anda?
wow!Berita: Saya berazam untuk menyempurnakan azam-azam pada tahun sebelumnya.

2. Dimanakah anda sambut tahun baru 2011?
wow!Berita: Dimana adanya saya disitulah saya sambut.

3. Berapakah umur anda ketika masuk tahun baru 2011?
wow!Berita: Sekarang umur saya sudahpun mencapai umur yang sepatutnya saya sudah capai.

4. Berapa orangkah yang sudah wish Selamat Tahun Baru kepada anda?
wow!Berita: Jika awak wish sekarang maka awaklah orang yang pertama.

5. Adakah anda akan berkahwin pada tahun baru 2011 ni?
wow!Berita: Kalau tok kadi sudi nak nikahkan saya. Why not?

6. Adakah anda mahukan hadiah sempena tahun baru 2011?
wow!Berita: Korang baca ni pun dah dikira sebagai hadiah bagi saya.

7. Sehingga akhir tahun 2010, berapa pasang kasut sudah anda pakai?
wow!Berita: Mmmmm…saya hanya pakai selipar.

8. Apakah permintaan anda sempena tahun baru 2011?
wow!Berita: Semoga tenggiling belaan saya mendapat pesangan yang ideal suatu masa nanti.

9. Adakah anda rasa semua jawapan anda ni masuk akal?
wow!Berita: Buat apa nak masukkan jawapan dalam akal, cukuplah saya post kat sini.

10. Ok soalan terakhir. Bolehkah saya berhenti tanya soalan sekarang?
wow!Berita: Saya tak suruhpun awak tanya semua ni.

Nota Dahi: Hasil karya asli wow!Berita tulisan sepenuhnya oleh wow!Berita. Sebenarnya aku tak tahu nak tulis apa dah sempena tahun baru ni. Ni je yang mampu aku lakukan. Selamat Tahun Baru 2011 guys. Lap U All! (amek tisu lap muka masing-masing). Hakhakhak…

>Betul ke Maher Zain mungkir janji?

>

Penyanyi kelahiran Lubnan anggap Malaysia sudah jadi rumah kedua

SEJAK namanya mendaki puncak populariti, penyanyi kelahiran Lubnan ini tak henti-henti dilanda dugaan. Dengan imej bersih yang dibawanya ditambah lagu bercorak keislaman yang disajikan kepada peminat membuatkan banyak mata yang memerhati.

Dan disebabkan itu maka si empunya diri terpaksa berhati-hati mengatur langkah.Namun dalam sentiasa berjaga-jaga itu, timbul juga cerita kurang enak mengenai penyanyi ini. Khabarnya, penyanyi yang terkenal dengan lagu Insya-Allah, mungkir janji apabila gagal menghadirkan diri dalam sebuah program bual bicara terbitan TV9, Nasi Lemak Kopi O yang bersiaran Ahad lalu.

Maher dikatakan tidak muncul sehinggalah program itu selesai walaupun dikatakan sudah berjanji untuk menyertai program itu. Bukan itu saja, dakwaan lain yang kedengaran adalah Maher juga dilabelkan sebagai seorang yang lebih memandang kepada wang atau keuntungan apabila memilih untuk membuat persembahan di Malaysia.

Bayangkan dalam masa tidak sampai dua bulan, penyanyi dan juga komposer sensasi kembali ke sini untuk mengadakan persembahan. Apakah Malaysia menjadi lubuk duit buat Maher sehinggakan dia kerap datang ke sini? Dan penganjuran sebuah lagi konsertnya yang bakal diadakan di Stadium Malawati, Shah Alam Februari depan seolah-olah mengukuhkan lagi dakwaan itu.

Apakah benar Maher kini sudah berubah sikap disebabkan populariti yang dikecapinya ketika ini? Apakah kata-katanya sebelum ini yang ingin menyebarkan mesej positif kepada penggemarnya sekadar sebuah retorik semata-mata?
Bertemu penyanyi ini ketika dia mengadakan sidang akhbar untuk mengumumkan konsert Maher Zain Live In Concert 2011 di Menara Kuala Lumpur, petang Rabu lalu, memberi peluang kepada pihak media mendengar sendiri jawapan yang dikeluarkan daripada bibirnya itu.

Sebagai seorang yang percaya kepada segala takdir dan ketentuan tuhan, Maher begitu tenang berdepan dengan soalan panas yang diajukan media terhadapnya. Tidak sedikit pun riak wajahnya berubah. Malah, segaris senyuman terus terukir di wajahnya.

“Berkenaan soal tidak hadir untuk program terbitan TV9 itu apa yang boleh saya katakan, ia adalah masalah komunikasi serta silap faham antara stesen televisyen dan pihak pengurusan.

“Bagaimanapun, pihak kami sudah pun bertemu dengan mereka dan saya anggap perkara ini sudah selesai. Tidak timbul soal tidak berdisiplin ataupun saya berubah sikap dalam hal ini,” katanya menjelaskan keadaan sebenar.

Mengenai dakwaan bermata duitan kerana kerap membuat persembahan di Malaysia, Maher sekali lagi menafikan tuduhan nakal itu.

“Semua dakwaan itu tidak benar. Mungkin orang menganggap apa yang saya katakan ini hanya alasan saja. Saya boleh menipu anda dan peminat dengan mengatakan saya tidak seperti yang didakwa, tetapi saya tidak boleh menipu Tuhan. Saya tidak pernah menggunakan populariti saya untuk mengejar kebendaan.

“Seperti yang saya katakan sebelum ini, apa yang saya lakukan ini adalah kerana begitu minat dengan dunia nyanyian dan kekerapan datang ke Malaysia kerana negara ini umpama rumah kedua saya. Saya seronok dengan situasi di sini serta layanan yang diberikan peminat. Jika tidak, masakan hampir 900 ribu peminat dalam senarai Facebook saya kebanyakannya dari Malaysia.

“Mereka ikhlas meminati saya dan apa saya dapati, mereka ini juga turut mempertahankan hasil karya saya. Malah dalam Facebook saya, mereka sentiasa mengemaskini data atau apa-apa saja berita mengenai album saya. Contohnya jika ada album saya dicetak rompak, mereka akan memaklumkannya kepada saya menerusi Facebook,” katanya yang mempunyai 1.6 juta peminat dalam laman sosialnya itu.

Selain popular di laman sosial, Maher juga berada dalam carta teratas dalam enjin pencarian Google. Mengulas perkara itu, Maher berkata apa yang berlaku itu adalah satu rahmat daripada tuhan.

“Saya bersyukur dengan apa yang dikurniakan tuhan terhadap saya. Jika itu membuktikan saya popular, saya amat bersyukur atas segala rahmat Tuhan ke atas saya selama ini,” ujarnya ringkas.

Konsert dua malam berturut-turut

MAHER akan kembali dengan Maher Zain Live In Concert 2011 yang dijadualkan berlangsung pada di Stadium Malawayi, Shah Alam apda 25 dan 26 Februari depan.
Mengulas konsertnya itu, Maher enggan bercerita dengan lebih lanjut dan lebih selesa menjadikan ia satu kejutan kepada peminat tegarnya.

“Saya akan menyanyi semua lagu popular termasuk lagu baru yang akan dimuatkan dalam album kedua. Nyanyian saya juga akan diiringi pemuzik dari Malaysia dan Mesir. Selain itu saya juga akan mengundang penyanyi popular dari negara lain seperti Mesus Kurtis dari Macedonia, Irfan Makki dari Kanada dan kumpulan Inteam.

“Jika dalam showcase sebelum ini tidak banyak berkomunikasi dengan peminat. Jadi dalam konsert akan datang nanti, saya lebih banyak berinteraksi dengan mereka. Saya tidak sabar beraksi di Stadium Malawati selama dua malam berturut-turut,” katanya yang juga sedang sibuk mencari material untuk album keduanya.

Sementara itu, wakil penganjur, Muhammad Hazamin Harun dari Inteam Records menjelaskan tujuan mereka mengadakan persembahan dua malam berturut-turut itu adalah untuk memberi peluang kepada peminat Maher di Pantai Timur sama-sama menyaksikan konsert itu.

“Tarikh 25 Februari itu dipilih untuk memudahkan peminat Maher di Pantai Timur yang bercuti pada hari Jumaat dan Sabtu untuk sama-sama memeriahkan konsert itu. Manakala 26hb adalah peminat yang bercuti pada hari Sabtu dan Ahad.
“Harga tiket adalah dalam anggaran RM50 hingga RM290. Untuk maklumat lanjut mengenai penjualan tiket, bolehlah melayari laman web http://www.inteam.com.my,” katanya.

Sumber: Berita Harian

Sedikit biodata mengenai Maher Zain


Maher Zain (lahir 1981) adalah seorang penyanyi Sweden dan penerbit muzik yang berasal dari Lubnan. Album pertamanya Thank You Allah dari 13 lagu dan dua lagu bonus dirakamkan pada 1 November, 2009. Muzik video beliau di laman Youtube telah mengumpul lebih dari 5 juta hit.

Maher Zain lahir pada 1981 di Lebanon. Keluarganya berpindah ke Sweden ketika Maher hanya lapan tahun, di mana dia melanjutkan persekolahnya. Maher mendapat keyboard pertama ketika dia hanya sepuluh tahun. Dia kemudiannya memasuki universiti dan mendapat gelaran sarjana muda dalam Aeronautical Engineering [1] Ketika masa remajanya, dia selalu menghabiskan masa disekolahnya dengan rakan-rakan di mana mereka akan bernyanyi, ber-rap, menulis dan bereksperimen dengan muzik dalam segala hal.

Setelah terlibat untuk sementara di scene muzik sebagai penerbit muzik, Maher diperkenalkan ke RedOne, seorang penerbit muzik di dunia muzik di Sweden yang berketurunan Moroco. Maher mula bekerja dengan RedOne dan kemudian berpindah ke New York. Pada bulan Januari 2009, Maher Zain mula mencipta lagu dan membuat album dan ditandatangani dengan Awakening Records. Maher mendapat inspirasi tentang muzik dari ayahnya, yang merupakan penyanyi ,yang bernyanyi di bandar Mediterranean Tripoli, Lubnan. Maher telah membuat konsert percuma di Bahrain, dan juga di konsert Spring di Universiti Amerika di Kaherah, Mesir.

Sumber: Wikipedia

Nak lagu Maher Zain? Download sini.
Belajar cara nak download lagu disini.

Jom layan semua lagu Maher Zain kat bawah ni:

1. Always Be There
http://www.4shared.com/embed/192547198/ad0fe8d7

2. Ya Nabi Salam Alayka
http://www.4shared.com/embed/192549862/254c51ba

3. Inshallah
http://www.4shared.com/embed/192551880/ad151c47

4. Palestine Will Be Free
http://www.4shared.com/embed/192552865/51496aa8

5. Thank You Allah
http://www.4shared.com/embed/192555143/181aae29

6. Allah Allah Kiya Karo (Ft Irfan Makki)
http://www.4shared.com/embed/192560473/4582b5e3

7. The Chosen One
http://www.4shared.com/embed/192561458/58da698c

8. Baraka Allah Lakuma
http://www.4shared.com/embed/192563997/c60160c9

9. For The Rest Of My Life
http://www.4shared.com/embed/192565682/8147bde6

10. Hold My Hand
http://www.4shared.com/embed/192567211/648c3742

11. Awaken
http://www.4shared.com/embed/192568531/b965313

12. Subhana Allah (Ft Mesut Kurtis)
http://www.4shared.com/embed/192570025/ebff65ff

13. Open Your Eyes
http://www.4shared.com/embed/192572442/8ec1378d

14. Ya Nabi (Arabic Version – Bonus Track)
http://www.4shared.com/embed/192574284/eaf1feda

15. Thank You Allah (Acoustic Version – Bonus Track)
http://www.4shared.com/embed/192575655/97ed7fb8

Tags: maher zain, justin bieber, luna maya, din beramboi, lady gaga, hanis zalikha, lee min ho, adam lambert, siti nurhaliza, paul tan, proton inspira, ipad, benci bilang cinta, world cup 2010, justin bieber, fb, utusan online terkini, mudah.com.my selangor, didi games, fifa, maher zain popular, gosip maher zain, konsert maher zain, lagu maher zain, download maher zain mp3, maher zain mp3 percuma, download lagu maher zain, video klip maher zain, gambar maher zain, album maher zain terbaru, maher zain terkini, maher zain SEO, enjin carian google maher zain, lirik maher zain, lagu maher zain sedap, dengar lagu maher zain, muka maher zain, maher zain hensem, blog maher zain, website maher zain, layan maher zain, isteri maher zain, biodata maher zain, anak maher zain, keluarga maher zain, maher zain lupa lirik, konsert maher zain batal, maher zain kuala lumpur, interview maher zain, dokumentari maher zain, temuramah maher zain, berita maher zain, siaran langsung maher zain, album terbaru maher zain, maher zain 2010, maher zain 2011, download maher zain, maher zain percuma, google maher zain, kereta maher zain, rumah maher zain, kehidupan maher zain, awek maher zain, blogger maher zain, maher zain accident, cabaran maher zain, maher zain wikipedia, sejarah maher zain, maher zain dahulu, fanclub maher zain, peminat maher zain, maher zain pengsan, gambar panas maher zain, internet maher zain, maher zain google, carian maher zain

>Fahmi tahu rahsia kapten Indonesia

>KHAIRUL Fahmi Che Mat mengulangi betapa dia menghargai teguran penting K Rajagobal tempoh hari ketika menyelamatkan sepakan penalti Indonesia pada minit ke-18 yang menjadi penentu kejayaan skuad negara menjulang trofi Piala Suzuki, malam kelmarin.

“Saya masih ingat apa coach kata – “Fahmi, penalti Indonesia biasanya akan diambil kaptennya, (Firman Utina). Dua kali sebelum ini dia tendang ke kanan, iaitu ke kiri kamu, tetapi dalam permainan nanti kamu boleh buat keputusan sendiri.” Saya pegang kata-kata itu dengan baik, kata penjaga gol utama negara itu.

Dia tidak menolak kemungkinan selepas menyelamatkan gawang pasukan, dia dan rakan bertambah semangat untuk mempertahankan kedudukan agregat 3-0 ketika itu dan ia mengubah wajah cabaran skuad. Ketika Firman tampil untuk mengambil sepakan, latihan ketika di Wisma FAM sebelum berangkat ke Jakarta terbayang di mindanya. Hasilnya, sepakan Firman tepat ke kanan Fahmi dan dia dengan mudah menafikan gol awal Indonesia.

“Kejayaan menyekat sepakan penalti itu menambah lagi keyakinan kami untuk terus mempertahankan gawang negara,” kata Fahmi yang menjadikan bekas penjaga gol Azmin Azram dan Shahizan Ismail sebagai idolanya.

“Saya masih ingat pesan Rajagobal pada sesi latihan lalu. Ternyata ramalannya tepat. Saya berterima kasih kepada jurulatih yang banyak memberi tunjuk ajar kepada kami sehingga menjadi juara.”

Fahmi yang meraih gelaran kedua, musim ini selepas membantu Kelantan muncul juara Piala Malaysia berkata kejayaan pasukan negara bukan kerana faktor dia sahaja malah menghambur pujian kepada rakan barisan pertahanan yang turut berfungsi hebat. “Saya harap kejayaan ini tidak berhenti setakat ini. Masih banyak kejohanan yang perlu diharungi dalam mengembalikan kegemilangan bola sepak negara. Ini baru permulaannya,” kata Fahmi.

Sumber: Berita Harian

Nota Dahi: Disebabkan Fahmi selamatkan penalti, awek dia Aimie Harmelia pun dah glemer giler sekarang ni. Semua blogger duk sebut pasal 2 orang ni. Tak ada plak nak cite pasal Safee Sali ke, Ashaari ke (orang marang tu). Dengar cerita Farah Fauzana pun tunjuk blog awek fahmi ni kat 8TV. Memang la satu Malaysia kenal pasni. Dalam pada tu, ada jugak orang yang tak suka dengan awek Fahmi ni. Siap buat fan page kat Facebook lagi tu.

“Credit pic kat Cik Lulu. Aku tak tahu la group ni wujud ke tak lagi. korang search sendiri yerk.”

>Pahit Manis artis tahun 2010

>

Kontroversi paling hangat tahun 2010

MEMANG sukar untuk mengenepikan aspek kontroversi kalau memperkatakan warna-warni dunia hiburan tempatan sepanjang tahun ini.

Lebih daripada itu 2010 boleh dianggap tahun yang penuh dengan kontroversi apabila ada anak seni yang terjebak dengan kes dadah, jenayah, konflik persatuan, kemelut rumah tangga, perceraian dan bermacam lagi.

Walaupun segala-galanya bermula dengan angin gosip, akhirnya perkara yang menjadi khabar angin itu terbukti menjadi berita yang sahih jua apabila insiden itu terpampang dalam media massa.

Antara yang menjadi tumpuan lensa kamera media tempatan adalah Nabil Raja Lawak, Raja Azmi Raja Sulaiman, Johan Raja Lawak, Rita Rudaini, Badrul Muhayat, Saiful Apek, Khaireyll Benjamin Ibrahim (Benjy), Dr Fazley Yaacob, Zizie Ezette, Tom MyStar LG, Fahrin Ahmad, Linda Onn dan Ammar Alfian.

Ikuti sorotan Rap bagi kontroversi terhangat dunia hiburan sepanjang 2010. Dan selamat menyambut Tahun Baru 2011.

Nabil kena saman RM2 juta

AKIBAT mengutuk filem lakonan sendiri, Nabil disaman sebanyak RM2 juta oleh penerbit filem Lu Fikirlah Sendiri The Movie, SDAF Pictures. Namun nasib Juara Raja Lawak musim kedua amat baik kerana saman itu ditarik balik atas pertimbangan pihak terbabit. Tidak cukup dengan cerita saman, hubungan cinta Nabil dengan Irma Hasmie yang putus gara-gara ada orang ketiga.

Belum reda cerita putus cinta, timbul pula kisah gambar Nabil bercium dengan kekasih barunya, Qasha seperti yang disiarkan dalam laman web. Nabil bagaimanapun enggan membuat laporan polis kerana tidak mahu memanjang isu itu.

Raja Azmi Raja Sulaiman masuk lokap!

CERITA hubungan rapat antara Raja Azmi dan jaguh badminton negara, Roslin Hashim sudah lama diperkatakan. Keakraban mereka bagaikan satu keluarga menimbulkan tanggapan negatif orang lain termasuk bekas isteri Roslin, Nurhayati Othman. Akibat mencurigai hubungan Roslin dengan Raja Azmi, keluarga Nurhayati mengekori pasangan itu dan menyerbu mereka yang sedang menjalankan urusan di Hotel Corus, Kuala Lumpur. Terkejut dengan tindakan Norhayati, Roslin serta-merta melafazkan cerai terhadap Nurhayati yang hanya dinikahinya sekadar 28 hari saja. Bertitik tolak daripada itu, Raja Azmi dianggap punca perceraian mereka.

Tidak cukup dengan itu dugaan seterusnya melanda Raja Azmi apabila ditahan
di dalam lokap atas kesalahan kerana gagal hadir sebagai saksi ke Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bagi perbicaraan satu kes sivil berkaitan penjualan tanah. Namun Raja Azmi menganggap semua ini sebagai takdir dan redha.

Rita Rudaini, Aidil bergolak

KEMELUT rumah tangga Rita Rudaini dan suaminya, Aidil Zaquan Adha, mula dihidu wartawan. Rita pernah mendedahkan bahawa rumah tangganya sering diganggu orang ketiga.

Rita dengan berani juga mengeluarkan kenyataan bahawa orang ketiga yang dimaksudkan itu adalah pihak keluarga Aidil sendiri. Hal ini menyebabkan keluarga Aidil terpaksa campur tangan dan menyangkal dakwaan itu. Mereka memberitahu bahawa sudah lama menerima Rita namun Rita pula yang enggan berbaik dengan mereka.

Pada waktu yang sama, Rita jujur mengakui amat menyayangi suaminya. Tak mahu berpisah, Rita sebolehnya cuba untuk menyelamatkan rumah tangga.

Tidak lama selepas itu timbul pula berita rumah tangga mereka goyah lagi apabila Aidil memfailkan dua tuntutan iaitu hak penjagaan anak sulung mereka, Aidit Rayyan Rizqin dan perintah isteri kembali taat (nusyuz).

Dr Rozmey dan impian RM40 juta

BERMULA daripada seorang pengusaha produk ubat kuruskan badan Jusmate 5, Dr Rozmey cuba menukar haluan dengan bergelar pembikin filem dengan mengangkat kisah lelaki menukar jantina iaitu 2 Alam. Dr Rozmey melancarkan kempen besar-besaran dan ‘perang psikologi’ apabila mensasarkan kutipan RM40 juta!

Pada awal penggambaran lagi sudah timbul pelbagai isu membabitkan pengarahnya Hairie Othman. Entah di mana silapnya, Hairie Othman disingkirkan daripada produksi itu dan tempatnya digantikan pengarah lain.

Berbalik kepada soal kutipan, selepas beberapa hari ditayangkan, 2 Alam hanya mengutip sekitar RM430,000 saja. Dengar cerita, Dr Rozmey mahu menyunting Pamela Anderson pula untuk berlakon dalam filem yang seterusnya.

Johan Raja Lawak kena belasah!

BERMULA dengan perbincangan bersama pengarah Mohd Javed Mohd Nizar, diskusi berkenaan bertukar menjadi tegang. Berikutan marah dengan sikap Johan yang kurang disiplin pada ketika itu, Javed dikatakan membaling gelas kaca ke muka pelakon filem Hantu Kak Limah Balik Rumah itu. Perbuatan itu menyebabkan Johan mengalami kecederaan yang teruk di muka.

Demi menegakkan keadilan, Johan membawa kes itu ke mahkamah bagi menuntut keadilan.

Ayu OIAM nikah senyap-senyap

PEMENANG program One In A Million 2 (OIAM 2), Norayu Damit atau Ayu menghilangkan diri selama lebih setahu tanpa pengetahuan pengurus, syarikat rakaman dan pihak media.

Kehilangan itu menyebabkan timbul gosip dia hamil sebelum bernikah dengan seorang duda, Syed Fauzi Syed Baharudin. Namun Ayu tampil membuat pengakuan menafikan mengenai gosip liar itu tanpa mendedahkan wajah suaminya. Mereka sudah mendapat seorang anak lelaki, Syed Nashrul Haikal.

Selepas kejadian itu Ayu kembali menyusun aktiviti seninya. Dia kini dalam usaha mengumpul beberapa lagu untuk album terbarunya. Walaupun sudah berkeluarga, ternyata semangat Ayu untuk terbabit dalam dunia seni suara masih menebal begitupun dia perlu bijak membahagikan masa antara kerjaya dan keluarga.

Fahrin menangis dek Linda Onn

KECEWA dengan kenyataan bekas kekasih dan DJ Suria FM, Linda Onn yang mendakwa menuduhnya sebagai kaki pukul, pelakon sasa, Fahrin Ahmad, membuat sidang media tergempar dan mahu menyaman Linda.

Kata Fahrin, kenyataan Linda itu membuatkan ibunya (Fahrin) berasa tertekan sehingga Fahrin sendiri sebak pada sidang media itu.

Beberapa bulan berlalu, perang dingin antara mereka berdua itu berakhir dan Fahrin kini sedia melupakan hasrat untuk menyaman Linda demi kebaikan banyak pihak.

Saiful Apek dan tempias ganja

PENAHANAN ke atas pelawak popular Saiful Apek bersama rakannya di sebuah pangsapuri di Subang Jaya, Selangor mengejutkan lagi peminat seni tempatan. Dalam serbuan itu, pihak polis menjumpai sejumlah 40 gram ganja di dalam premis berkenaan. Selepas ditahan reman beberapa hari, Apek akhirnya dibebaskan dengan jaminan.

Pengarah, Ahmad Idham dan produser, David Teo

PELANTIKAN Ahmad Idham dan David Teo sebagai Lembaga Pengarah Finas sudah menimbulkan rasa tidak puas hati segelintir pengkarya seni kerana ada yang mendakwa pelantikan mampu menimbulkan konflik kepentingan diri. Malah, Ahmad Idham disebut-sebut sebagai calon pilihan untuk jawatan Ketua Pengarah Finas akan datang. Begitupun, kontroversi berkenaan reda dengan kenyataan pihak Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan yang berkata pelantikan itu tidak menyalahi Akta Finas.

Ammar Alfian diboikot wartawan

PELAKON Tari Tirana Ammar Alfian Azizi membuat kenyataan berani apabila mengugut untuk ‘membunuh’ wartawan hiburan di laman sosial facebook (fb) ekoran rasa tidak puas hati dengan tindakan pihak berkenaan ketika previu filem Lu Fikirlah Sendiri The Movie yang turut menampilkan kekasihnya, Puteri Sarah Liyana. Keceluparan Ammar itu akhirnya memakan diri apabila diboikot wartawan hiburan. Beberapa bulan kemudian Ammar tampil mengadakan sidang media mohon maaf dengan sokongan Persatuan Seniman Malaysia.

Tom teruk kena pukul

NIAT baik pada awalnya untuk membantu seorang rakan lelaki yang terdesak dengan isterinya kerana tiada tempat tinggal lalu menumpangkan mereka di rumahnya, membuatkan Tom, juara MyStar LG 3, dibelasah teruk.

Tom mulanya diajak berbincang oleh keluarga mentua rakan lelakinya itu yang mendakwa Tom mencederakan isteri beliau yang sedang hamil.

Perbincangan yang diharapkan berjalan dengan baik akhirnya bertukar menjadi pergaduhan apabila pihak berkenaan tidak puas hati dengan tindakan Tom yang kononnya berpura-pura dan dituduh mempunyai skandal dengan rakan lelakinya itu. Selepas lama menghilangkan diri, Tom kini muncul semula dengan album solo pertamanya yang baru dilancarkan.

Zizie Ezette pilih Bung Mokhtar

PERKAHWINAN Zizie Ezette dengan Ahli Parlimen Kinabatangan, Sabah, Datuk Bung Mokhtar Radin begitu menjadi perhatian ramai sehingga ke Parlimen. Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur kemudiannya menjatuhkan pula hukuman penjara sebulan selepas Bung Mokhtar mengaku bersalah atas kesalahan berpoligami tanpa kebenaran pada 19 Mei lalu.

Bung Mokhtar, 51, didenda RM1,000 atau penjara sebulan selepas mengaku salah bersubahat dengan Zizie, 32, bernikah tanpa kebenaran pendaftar nikah, cerai dan rujuk. Zizie pula didenda RM2,000 atau penjara tujuh bulan atas dua tuduhan bersubahat.

Bagaimanapun, Mahkamah Tinggi Syariah, Shah Alam menerima rayuan Bung Mokhtar untuk mengetepikan hukuman penjara sebulan yang dikenakan terhadapnya pada 11 Ogos lalu dan dikenakan hukuman denda maksimum RM1,000.

Sumber: Harian Metro

Perkahwinan dan penceraian artis tahun 2010


JENDELA tahun 2010 disingkap dengan pelbagai momen indah yang menyaksikan penyatuan dua hati golongan selebriti bersama pilihan hati masing-masing .

Jika tahun lalu mencatat sekurang-kurangnya 27 ikatan perkahwinan termeterai di kalangan artis, tahun 2010 juga tidak kurang hebatnya dengan paparan kira-kira 22 majlis resepsi termasuk yang sederhana, glamor dan serba mewah.

Anak dara tunggal Chef Wan, Serina Redzuan, 27, menjadi artis pertama ke jenjang pelamin selepas sah menjadi isteri kepada Pengarah Eksekutif Football Focus Sdn. Bhd., Gavin Edward O’luanaigh atau nama Islamnya Salahudin Ghafar pada 1 Januari 2010. Perkahwinan itu diserikan lagi dengan kelahiran cahaya mata pertama mereka, Tristan Tarees pada 13 September lalu.

Meskipun perkahwinan merupakan satu khabar gembira yang lazimnya dikongsi bersama peminat di seluruh negara, masih ada lagi ada artis yang memutuskan untuk merahsiakan momen bersejarah mereka.

Penyanyi malar segar, Wan Aishah Wan Ariffin atau Aishah, 45, menyembunyikan pernikahan ketiganya yang berlangsung di Narathiwat, Thailand bersama Faizal Sazali Zulkifli pada 30 April lalu sebelum berjaya dihidu media sekitar bulan Oktober lalu.

JUARA Sehati Berdansa musim ketiga, Sein dan Nana adalah pasangan yang tidak disangka-sangka bercerai.

Beberapa hari selepas pembongkaran kisah pernikahan Aishah, persandingan anak kepada penyanyi dangdut, Sheeda, Nor Razlinda Razli atau Bienda dengan pasangannya, Kamarul Zariman Abd. Rahman menimbulkan teka-teki mengenai tarikh pernikahan mereka.

Pelantun lagu Penantian berusia 25 tahun tersebut memberitahu, dia dan suaminya merahsiakan tarikh pernikahan mereka bagi menghormati pendirian keluarga kedua-dua belah pihak dan harus akur dengan permintaan mereka.

Turut merahsiakan perkahwinan ialah adik kepada penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza Taruddin, Siti Saerah. Siti Saerah, 27, bernikah secara rahsia dengan pasangannya, Saiful Anuar yang merupakan seorang ahli perniagaan kereta mewah dari Kuantan, Pahang pada 27 Oktober lalu.

Tahun 2010 melabuhkan tirai kisah ikatan perkahwinan artis pada majlis serba mewah dengan pernikahan dan persandingan tertutup antara hos program E! News Asia, Marion Rose Caunter Abdullah , 30, dengan usahawan muda, Ketua Pegawai Eksekutif Naza Kia, SM Nasaruddin Tan Sri SM Nasimuddin, 27, pada 17 Disember lalu selepas lima tahun menyulam cinta.

Sumber: Kosmo

Nota Dahi: Kalau sebut artis je memang tak akan lari dengan kontroversi. Baik jadi orang biasa je tak payah pening kepala nak fikir sume tu. Kahwin cerai ke tak ada wartawan nak ambik tau pun. Hakhakhak…Keyword Khairul Fahmi Che Mat memang hot sekarang ni. Saje je nak letak ni mana tau kot-kot la sangkut kat google. Hehe…papepun jom layan blog awek Khairul Fahmi ni, Aimie Harmelia namanya.

>Guru kekal dipenjara 20 bulan rangsang murid

>SEREMBAN – Mahkamah Tinggi di sini semalam mengekalkan hukuman penjara 20 bulan terhadap seorang guru penolong kanan sebuah sekolah rendah di sini yang didapati bersalah melakukan kelucahan melampau terhadap murid lelakinya tiga tahun lalu.

Pesuruhjaya Kehakiman, Datuk Ahmad Nasfy Yasin membuat keputusan itu selepas mendapati Hakim Mahkamah Majistret telah membuat keputusan yang tepat dan menyeluruh.

Menurut Ahmad Nasfy, dalam kes tersebut ada saksi yang melihat kelakuan tertuduh selain pihak pendakwa mempunyai beberapa keterangan sokongan daripada saksi-saksi lain.

Tertuduh, Mohd. Harith Mohd. Nor, 42, didapati bersalah merangsang seorang murid lelaki yang ketika itu berusia 11 tahun untuk melakukan kelucahan melampau di dalam pejabatnya di Sekolah Rendah Kebangsaan Wawasan Seremban 2 di sini pada November dan Disember 2007.

Bapa kepada seorang anak perempuan berusia tujuh tahun itu didakwa mengikut Seksyen 377E Kanun Keseksaan yang boleh dikenakan hukuman penjara lima tahun dan sebatan jika bersabit kesalahan.

Sumber: Kosmo

Nota Dahi: Nampaknya perbuatan terlampau tertuduh sedikit (banyak tau) mencalarkan imej perguruan di negara kita. Apa nak jadi tak tahu la dunia zaman sekarang ni. Tugas murni seorang guru iaitu sebagai pendidik telah dicemari dengan kelakuan sedemikian. Lelaki berumur 42 tahun tapi bernafsu dengan murid berumur 11 tahun. Apa kejadahnya? Apakah guru yang sepatutnya boleh menjadi contoh yang terbaik untuk pelajar, adalah penyebab kepada pelbagai masalah sosial yang berlaku di sekolah pada masa sekarang?

Tags: cabul, cabul kehormatan, ustaz cabul, gadis dicabul, cabul gadis, mangsa cabul, gambar dicabul, video gadis dicabul, aksi cabul, aksi ustaz cabul, guru cabul murid, zaman cabul, blog cabul, gambar lucah cabul, gadis seksi, gambar bogel cabul, tempat cabul, tarikh cabul, apakah cabul, maksud cabul, cabul remaja, cabul budak, nenek dicabul, perbuatan cabul, hukum cabul, tengok orang cabul, gila seks, ustaz gila sex, ustaz cabul wanita, gambar wanita dicabul, perempuan cabul, sex luar nikah, haram sex, buat sex, sex dalam kereta, sex dalam rumah sewa, sex dengan kekasih, lelaki gila sex, tempat bercumbu, port buat sex, cabul ketika rawatan, urut tapi kena cabul, takut dicabul, rogol budak, rogol wanita, cabul awek, rogol awek, wanita dirogol, rogol beramai-ramai, video lucah, gambar lucah cabul, video lucah melayu, sex melayu, rogol kawan, cabul kawan, aksi lucah, gambar bogel artis, gosip liar artis, video kena rogol, download video lucah percuma, download gambar lucah, download percuma sex, sex percuma, perbuatan terkutuk, perbuatan lucah, buat sex oral, bogel dalam bilik, bogel dalam kereta, berita sex, berita cabul, gadis dicabul berita terkini, bogel keluar berita, tengok berita lucah, layan cabul video lucah, cabul berlaku, sex dengan kakak, sex adik beradik, persetubuhan haram, haram sentuh pegang cabul intai, raba awek, pegang badan awek, video porno, awek melayu lucah, awek seksi, awek melayu bogel, remaja hamil, hamil luar nikah, bayi luar nikah, buang bayi, beranak dalam tandas, buang bayi dalam semak, gambar buang bayi, video beranak, payudara, gambar payudara, payudara sedap, payudara suami isteri, tengok payudara, tengok cerita lucah online, payudara senjata utama, cara main payudara isteri, cara pegang payudara, panduan main payudara, payudara mengandung, cara hisap payudara, langkah cegah barah payudara, payudara isteri, awek melayu payudara besar, hukum hisap payudara, hukum minum susu payudara isteri, urut payurada, payudara tegang, awek cun, gambar awek melayu comel, gambar awek melayu cun, awek sopan santun, isteri solehah, calon isteri yang baik, remaja bercumbu berkhalwat, wakaf bercumbu, tempat maksiat, sarang maksiat, melacur, pelacur murahan, tempat pelacur, cari pelacur yang murah

>Kahkahkah! Teka teki yang hampeh

>Ok pada post kali ni aku nak kongsi sedikit teka-teka yang didatangkan khas dari dalam kepala otak aku sendiri. Korang bolehlah guna teka teki ni untuk test IQ member korang tu. Tetapi AWAS! Jangan gunakan teka teki ni kepada orang yang tengah marah kerana dikhuatiri anda tido di hospital malam kang.

1. Burung apakah berbadan kecik tapi berkepala besor?
Jawapan: Burung pipit pakai helmet

2. Dalam banyak-banyak telur, telur apa yang paling mahal?
Jawapan: Telur yang berharga RM10 sebijik

3. Dalam banyak-banyak minyak, minyak apa yang paling wangi?
Jawapan: Minyak wangi

4. Amy Search menyanyi dalam kumpulan mana?
Jawapan: Ape punya bengap soklan…Search la

5. Kereta apa yang paling laju didunia?
Jawapan: Kereta yang dipandu 500km/j

6. Makanan apa yang tidak kenyang bila dimakan?
Jawapan: Makanan yang dikunyah je tanpa ditelan

7. Kenapa kucing mempunyai bulu?
Jawapan: Sebab kucing tak mempunyai sisik

8. Kapal apakah yang mempunyai mata?
Jawapan: Anak kapal

9. Kereta kencil mempunyai berapa tayar?
Jawapan: 6 tayar. (suka hati aku la teka teki aku)

10. Dalam banyak-banyak rumah kat Malaysia, rumah apa yang paling sedikit didiami?
Jawapan: Rumah yang tak ada orang

Nota Dahi: Hasil karya asli wow!Berita dan tulisan sepenuhnya wow!Berita

Updated: Soalan cepumas dari aku. Kecik, merah, berpeluh. Apakah dia? Jawab2…

>Al-Kisah Sebuah Jam Dinding

>Adalah sebuah kisah di satu perkampungan yang miskin. Pada waktu itu, jam dinding adalah suatu objek yang baru nak glemer. Orang yang paling kaya kat kampung tu ialah Pak Sudin. Suatu hari Pak Sudin berhasil membeli sebuah jam dinding untuk dijadikan perhiasan di rumahnya. Oleh sebab beliau tidak tahu menggunakannya, ia hanya dijadikan sebagai perhiasan.

Keupayaan jarum jam bergerak membuatkan ramai orang kampung yang ingin melihat sendiri jam dinding tersebut. Semakin hari semakin ramai yang datang ke rumah Pak Sudin untuk melihat jam dinding tersebut selama beberapa jam. Pada suatu hari, jarum jam tersebut tiba-tiba berhenti. Orang kampung yang pelik melihat jarum jam tersebut terus memberitahu Pak Sudin. Sebagai pemilik jam dinding tersebut Pak Sudin pun ingin menunjukkan keupayaan beliau didepan orang kampung.

Pak Sudin pun menurunkan jam dinding tu dan terus membelek depan belakang untuk mengetahui puncanya. Beliau ternampaklah bateri jam telah keluar dari tempatnya dan ada pulak bangkai seekor lipas dicelah tempat letak bateri tu. Pak Sudin pun dengan bangganya memberitahu kepada penduduk kampung…“Patutlah tak jalan, drebarnya mati tersepit!”.

Nota Dahi: Hasil karya asli wow!Berita dan ditulis oleh wow!Berita.

>Fakta yang seharusnya logik akal

>Ok pada ruangan kali ni aku nak keluar dari topik berita sedikit dan aku nak ajak korang baca fakta yang menarik ni untuk lepaskan tension korang tu. Korang perasan kaki kanan dan kiri korang tu tak sama besar? Kenapa ye? Satu lagi soalan aku kenapa korang tengok cicak selalu memutuskan ekor veliau apabila diganggu? Hakhak…meh nak cerita sikit.

Mengapa kedua belah kaki kita tak sama besar?
Kedua belah kaki kita tak sama besar kerana sebelah adalah kaki kanan dan sebelah lalgi kaki kiri. Namanya pun tak sama jadi tentulah besarnya pun tak sama.

Apakah itu magnet?
Magnet adalah sejenis logam yang juga digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain ke arahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah magnet.

Mengapa cicak memutuskan ekornya apabila diganggu?
Apabila cicak menyedari yang ia diekori oleh sesuatu ia akan memutuskan ekornya supaya benda itu tidak mengekorinya lagi. Ia perlulah memutuskan ekornya kerana tanpa eokr tentu ia tidak akan diekori lagi.

Benarkah kucing boleh melihat di dalam gelap?
Sebenarnya kucing hanya boleh melihat dalam suasana yang tidak begitu gelap, maksudnya yang ada sedikit cahaya. Jadi tidak benar kucing boleh melihat dalam gelap. Di dalam gelap kucing hanya nampak gelap.

Bagaimanakah burung dapat mencari jalan pulang ke sarangnya?
Tentu kita pernah terfikir bagaimana seekor burung boleh keluar kadangkala hingga beribu kilometer dari sarangnya dan kembali semula ke tempat asal tanpa sesat. Sebenarnya apa yang menyebabkan burung tersebut dapat berbuat demikian ialah setiap sarang burung sebenarnya mempunyai alamatnya yang tersendiri.

Nota Dahi: Artikel ini adalah hasil karya Majalah Ujang dan ditaip balik oleh wow!Berita.com

>Sein artis terakhir bercerai 2010

>PENUTUP tahun 2010 dilengkapkan dengan berita perceraian penyanyi dan pelakon Syed Hussein Syed Mustafa atau Sein, 27, yang dikira mengejutkan banyak pihak kerana sebelum ini tiada sebarang petanda mengenai keretakan hubungan mereka.

Baik Sein mahu pun Nana, 26, kedua-duanya mengunci mulut mengenai punca perpisahan mereka setelah hidup bersama selama empat tahun dan dikurniakan dua orang cahaya mata, Syed Tamriz Al-Qudsy, 3, dan Sharifah Inaiya Al-Qudsy yang berusia setahun.

Sein yang ditemui selepas majlis Anugerah Skrin 2010 berakhir seperti sudah dapat menghidu soalan yang ingin diajukan kepadanya dan dengan terbuka meminta wartawan bertanya apa sahaja persoalan yang bermain di kepala.

Meskipun enggan membuka mulut tentang punca perceraian, Sein menjelaskan tiada lagi persefahaman antara mereka merupakan salah faktor perpisahan.

“Kami tidak dapat cari persefahaman, lebih baik berpisah. Tentang berapa lama hubungan kami bermasalah biarlah saya simpan. Itu sahaja yang boleh saya kongsi,” ujar bekas anggota kumpulan Ruffedge itu minta difahami.

Disoal lagi mungkinkah wujud orang ketiga dalam hubungan mereka atau mungkin mereka juga mangsa badi program Sehati Berdansa memandangkan mereka merupakan pasangan ketujuh yang berpisah daripada program tersebut, Sein menjawab tenang:

“Jika wujud orang ketiga tidak mungkin kami akan berpisah dengan cara baik. Itu hanyalah gosip sahaja. Mengenai badi program Sehati Berdansa, perkara ini semua berlaku secara kebetulan.

“Saya tidak percaya mengenai badi kerana sebagai seorang Islam, saya percaya dengan ketentuan Allah. Perpisahan kami adalah menerusi perbincangan, setelah kedua-dua kami bersetuju untuk berpisah barulah perceraian itu berlaku,” jelas juara program Sehati Berdansa musim ketiga itu lagi.

Hubungan masih baik

Meskipun telah bercerai, hubungan Sein dengan bekas isteri masih baik seperti biasa. Malah, tidak berlaku perebutan hak penjagaan anak kerana kedua-duanya telah bersetuju untuk menjaga anak secara bersama.

“Saya dengan Nana masih lagi baik, kami masih berhubung melalui telefon. Tentang hak penjagaan anak, kami menjaga mereka bersama-sama. Saya bebas untuk berjumpa anak pada bila-bila masa.

“Baju yang saya pakai untuk majlis anugerah ini juga dipilih oleh Nana. Jadi, tidak timbul sebarang isu kami berdendam atau bermasam muka,” luahnya.

Jika hubungannya dengan bekas isteri masih baik, mungkinkah ada kemungkinan yang mereka akan bersatu semula sebagai suami isteri? Kata Sein, perkara itu tidak mustahil untuk berlaku.

“Saya kasihan anak-anak kerana mereka masih kecil, kami telah usahakan yang terbaik. Sebab itu kami tidak mahu perpisahan ini menjejaskan mereka.

“Untuk rujuk semula itu mungkin ada kerana jika itu kehendak Allah, ia tetap akan berlaku. Sebagai hamba, saya hanya mampu berdoa yang terbaik,” ucapnya yang berpisah dengan talak satu di Mahkamah Tinggi Syariah, Shah Alam pada 8 Disember lalu.

Apabila disoal sudahkah dia bersedia untuk mencari pengganti teman hidupnya, diam seketika lalu Sein terus menggelengkan kepalanya.

“Saya tidak terfikir pun mahu cari pengganti kerana dalam fikiran saya sekarang ini hanyalah kerja dan anak-anak,” tuturnya.

Sumber: Kosmo

Nota Dahi: Artis-artis…kahwin cerai ni diorang wat macam berkawan plak. Bila suka je terus gatal nak kahwin pastu tak lame mana cerai balik. Apa nak jadila aku tak tahu. Masa program sehati berdansa aritu bukan maen lagi tengok Sein dan Nana ni terkinja-kinja melompat menari. Bahagia sangat la kononnya masa tu. Tapi sekarang apa dah jadi??? Korang sume harap tak ada macam ni yerk.