Blog Berita Ringkas

Just another WordPress.com site

Category Archives: TV Online

>Tonton bolasepak secara LIVE streaming video

>Pada halaman ini, korang berpeluang menonton perlawanan bolasepak antarabangsa secara online terus dari laptop korang dengan syarat internet korang mestilah laju.

Code untuk live streaming ni aku dapat daripada Soccermaniax.com. Untuk melihat sesuatu perlawanan, korang hanya pilih mana-mana perlawanan yang korang nak tengok dan pilih link yang sudah tersedia. Kalau ada sebarang masalah tinggalkan komen dibawah.

Tutorial tonton bolasepak secara online LIVE Streaming video
Your browser does not support frames, so you will not be able to view this page.
Nota Dahi: Jika ada sebarang perlawanan menarik selepas ni akan aku inform pada entry yang akan datang. CTRL+D untuk bookmark halaman ni supaya korang boleh tengok live perlawanan bolasepak.

Advertisements

>TV3 online streaming

>Bagi korang yang nak tengok Drama bersiri Hani yang ditayangkan di TV3 secara online, aku akan bantu korang tunaikan hajat tu. Ataupun korang nak tengok slot rancangan 999? Boleh je. Pastikan korang ada internet ye.

Sebelum tu korang kena download terlebih dahulu plugin Windows Media Player untuk firefox supaya korang boleh tengok TV secara online.

http://content.uum.edu.my/uum256/uum256.asx

Nota Dahi: Pastikan korang ada internet yang betul-betul laju untuk streaming TV ni.

>National Geographic online streaming

>Channel ni sangat sesuai bagi golongan yang nak tambahkan ilmu tentang sains dan teknologi. Kalau langgan kat Astro mahal tau channel ni. Baik korang tengok online je lagi bagus. Aku pun kadang-kadang layan gak dokumentari dalam channel ni.

Sebelum tu korang kena download terlebih dahulu plugin Windows Media Player untuk firefox supaya korang boleh tengok TV secara online.

mms://218.108.231.3/ngtv1

Nota Dahi: Pastikan korang ada internet yang betul-betul laju untuk streaming TV ni. Credits to NusaTV.com untuk TV online ni.

>ESPN online streaming

>Entry ni mesti ramai golongan lelaki yang minat sebabnya dapat tengok bola secara online lebih-lebih lagi EPL kan? Tapi channel ESPN ni aku tak pasti sama ke tak dengan yang dalam Astro tu. Korang cek la sendiri ye nanti. Kalau dapat tengok Formula 1 2011 nanti pun dah puas hati dah.

Sebelum tu korang kena download terlebih dahulu plugin Windows Media Player untuk firefox supaya korang boleh tengok TV secara online.

mms://a3.v20473a.c20473.g.vc.akamaistream.net/7/3/20473/v0001/espn.download.akamai.com/20473/t_assets/20070217/4657511c3b57e3dc733def3701a3d94f38e6f132.wmv

Nota Dahi: Pastikan korang ada internet yang betul-betul laju untuk streaming TV ni. Credits to NusaTV.com untuk TV online ni.

>TV2 online streaming

>Kalau entry sebelum ni pasal TV1 online, kali ni kita tukar channel lain plak ye. Tapi apa cerita yang best kat TV2 ye? Roda-Roda Kuala Lumpur ke? Apa-apa pun jom la kita layan dulu.

Sebelum tu korang kena download terlebih dahulu plugin Windows Media Player untuk firefox supaya korang boleh tengok TV secara online.

http://mfile.akamai.com/24752/live/reflector:46328.asx

Nota Dahi: Pastikan korang ada internet yang betul-betul laju untuk streaming TV ni. Credits to NusaTV.com untuk TV online ni.

>TV1 online streaming

>Cerita apa yang best kat TV1 ye? Maklumlah aku ni jarang tengok TV ni lagi-lagi bila duduk asrama. Mana ada TV kat hostel. Tapi hari ni aku bawakan entry tentang TV online. Cukup la dapat tengok TV1 je ok. Selepas ni aku bagi korang layan EPL online plak ye.

Sebelum tu korang kena download terlebih dahulu plugin Windows Media Player untuk firefox supaya korang boleh tengok TV secara online.

http://mfile.akamai.com/24752/live/reflector:47142.asx

Nota Dahi: Pastikan korang ada internet yang betul-betul laju untuk streaming TV ni. Credits to NusaTV.com untuk TV online ni.