Blog Berita Ringkas

Just another WordPress.com site

Category Archives: Gambar Menarik

Bola rasmi FINAL UEFA Champions League 2011

Bola rasmi Adidas yang bakal digunakan padan FINAL UEFA Champions League atau perlawanan akhir Liga Juara-Juara Eropah musim 2010/2011 nanti di stadium Wembley, London pada 28/5/2011 akan datang.

Pada majlis pelancaran bola rasmi yang diberi nama ‘The Finale London’ itu, turut sama hadir ialah 3 orang bintang EPL iaitu Samir Nasri (Arsenal), Salomon Kalou (Chelsea) dan Jermain Defoe (Tottenham Hotspur).

‘The Finale London’ merupakan bola ke-11 yang dibuat oleh Adidas untuk digunakan secara rasmi pada perlawanan akhir UEFA Champions League pada 28/5/2011 nanti. Dijangkakan Stadium Wembley bakal dipenuhi dengan ribuan penonton dari kedua-dua pasukan yang bakal bertanding pada perlawanan tersebut di mana kapasiti maksimum yang mampu dimuatkan di Wembley ialah 90,000.








Gambar bola rasmi yang bakal digunakan pada perlawanan akhir UEFA Champions League 2011 di Stadium Wembley

 

Advertisements

>Robot Transformers Optimus Prime terbesar didunia

>Transformers 3 Dark of The Moon bakal ditayangkan di pawagam mukai 1/7/2011 ini. Anda mungkin salah seorang peminat setia filem Transformers bukan? Semua karakter robot dalam filem tersebut hanyalah grafik komputer semata-mata. Tapi sebesar manakah robot tersebut jika ianya betul-betul wujud?

Di Kota Shenyang, China sebuah replika robot Optimus Prime telah dibina dengan ketinggian setinggi 11 meter dan berat mencecah 21 tan dan pembinaan replika robot tersebut sudahpun siap pada 30 Januari lepas serta ia ditayangkan secara umum kepada warga Kota Shenyang. Difahamkan, replika robot tersebut telah diperbuat daripada 20 kenderaan lama yang sudah tidak dipakai.




Replika robot Transformers Optimus Prime ini menjadi replika robot yang terbesar di dunia buat masa sekarang. Sebelum ini, sebuah replika robot Transformers telah dibina juga di China tapi ia hanyalah berketinggi 1 meter. Jom baca entry “Sinopsis, trailer dan barisan pelakon Transformers 3 Dark of The Moon“.

Video youtube tentang pembinaan replika robot Transformers, Optimus Prime di China

>[Gambar] Risiko apabila bermain buaian

>Buaian adalah salah satu permainan yang sangat digemari kanak-kanak mahupun orang dewasa. Tapi harus diingat risiko daripada terjatuh akibat bermain buaian juga agak tinggi.

Kepada ibu bapa, awasilah anak anda yang bermain buaian bagi mengelakkan sebarang perkaran yang tidak diingini berlaku. Jangan sampai anda mahupun anak-anak anda mengalami nasib yang seperti eperti dalam gambar diatas. Sekali terjatuh sakit tu!

Credits to 4gifs.com

>Gambar wrestling penipu

>Masa zaman muda-muda dulu aku memang agak suka tengok wrestling (gusti) ni. Ye la masa tu The Rock tengah glemer la katekan. Walaupun masa tu aku dah tahu gusti ni menipu tapi tetap rasa nak layan gak.

Pelbagai aksi terbang atas gelanggang tu memang betul tapi sejauh manakah kesan kepada penggusti yang bertubuh sasa tu? Kalau pukul dengan kerusi ataupun tong sampah plak, nampak sangat keduanya diperbuat dari bahan yang lembut. Tapi yang menariknya penonton tetap ramai gak sampai golongan bapak-bapak pun layan. Kat bawah ni ada sedikit bukti aksi yang tak logik dalam wrestling.

Credits to 4gifs.com

>Gambar lelaki mengandung

>Biasanya kita lihat hanya golongan perempuan yang mengandung tapi amat jarang sekali kita dengar ada kaum lelaki yang mengandung (pregnant). Logik ke kalau lelaki mengandung? Siapa tahu itu semua kuasa Yang Maha Esa. Jom tengok gambar ni.

Bagi semua golongan lelaki, kalau ditakdirkan anda mengandung, adakah anda sudah bersedia? Hakhakhak…Aku pun tak pasti kisah sebenar lelaki ni. Sama ada dia betul-betul mengandung ataupun mengalami masalah perut buncit ataupun berpenyakit pelik ataupun dia dari asalnya seorang perempuan yang menukar jantina kepada lelaki?










Nota Dahi: Kalau betul-betul mengandung, macamana pulak proses kelahiran nanti ye?

>Gambar terkini pergolakan di Mesir Part 3

>Pada 2/2/2011, lebih sejuta rakyat Egypt telah berkumpul di Cairo bagi membantah secara besar-besaran pemerintahan Hosni Mubarak. Rusuhan secara besar-besaran itu masih lagi berlarutan hingga sekarang. Berikut adalah sambungan gambar pergolakan di Egypt.












Gambar terkini pergolakan di Mesir Part 1Gambar terkini pergolakan di Mesir Part 2


More than a million protesters flooded into central Cairo on Tuesday, turning the Egyptian capital’s Tahrir, or Liberation, Square into a sea of humanity as massive protests against Hosni Mubarak swept across Middle East’s most populous nation.

Packed shoulder to shoulder in and around the famed square, the mass of people held aloft posters denouncing the Egyptian president, and chanted slogans “Go Mubarak Go” and “Leave! Leave! Leave!”

Similar demonstrations calling on Mubarak to step down were also witnessed across other cities, including Sinai, Alexandria, Suez, Mansoura, Damnhour, Arish, Tanta and El-Mahalla el-Kubra.

Tens of thousands marched in Alexandria while the number of those protesting in Sinai was estimated to be around 250,000.

Tuesday’s protests were by far the biggest since street demonstrations broke out against Mubarak’s rule last week.

“The crowd is very diverse – young, old, religious, men, women – and growing by the minute,” Al Jazeera’s online producer said from Tahrir Square.

“They’re chanting the same slogans they’ve been chanting all week. Someone actually hung an effigy of Mubarak from a streetlight.”

Organisers had called for a march by a million people on the day, but the turnout surpassed all expectations. Soldiers deployed at the square did nothing to stop the crowds from entering.

They formed a human chain around protesters, and checked people for weapons as they entered. Tanks had been positioned near the square, and officers checked identity papers.

According to reports, the military police placed barbed wire around Mubarak’s residence in Masr el-Gedidah, a suburb east of Cairo.

Baca selanjutnya: English Al-Jazeera

>Gambar terkini pergolakan di Mesir Part 2

>Difahamkan, pihak kerajaan Malaysia sedang berusaha untuk mengeluarkan sejumlah pelajar dari daripada zon kuning di Mesir. Isu pergolakan di Mesir masih lagi berlarutan hingga sekarang yang mengakibatkan pelbagai kerosakan harta awan.

TERKINI: Maklumat daripada Bilik Gerakan Kedutaan
1. Kos perjalanan Kaherah – Jeddah ditanggung oleh pihak kerajaan
2. Sara hidup sepanjang di Jeddah ditanggung oleh pihak kerajaan.
3. Kos untuk pulang ke Malaysia dengan kapal TLDM yang ditanggung oleh pihak kerajaan. Kapasiti muatan seramai 500-600 orang sahaja.
‎4. Perjalanan Jeddah – KL dengan tanggungan sendiri
5. Perjalanan Jeddah – Cairo juga dengan tanggungan sendiri
maklumat diperolehi daripada Encik Wan Ahmad Tarmizi Wan Idris Sekretariat Evakuasi, melalui panggilan telefon pada jam 12.48pm waktu Mesir.

Sumber: Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita












Gambar terkini pergolakan di Mesir Part 1Gambar terkini pergolakan di Mesir Part 3

>Gambar terkini pergolakan di Mesir Part 1

>Nampaknya pergolakan di Mesir ketika ini masih belum reda dan sehingga hari ini, rusuhan tetap berlaku dimana sahaja sekitar Mesir. Jom tengok gambar rusuhan penduduk Mesir yang inginkan Presiden Mubarak supaya letak jawatan.












Gambar terkini pergolakan di Mesir Part 2Gambar terkini pergolakan di Mesir Part 3

>Rupa Doraemon yang sebenar

>Semua orang mesti kenal dengan karakter kartun yang sangat glemer ni tidak lain tidak bukan Doraemon. Karakter kartun yang berasal dari Jepun ni memang popular terutamanya bagi golongan kanak-kanak dan tidak terkecuali remaja dan dewasa.

Apa yang aku ingin kongsi pada hari ni ialah gambar Doraemon yang sebenar. Pernah ke korang tengok? Kalau jawapan korang TIDAK maka seharusnya korang perlu tengok gambar ni.


Amacam? Tersangat-sangat comel kan?

>Gambar yang membuatkan sakit mata

>gambar mataGambar mata diatas memang best je kalau dipandang. Tapi apa yang berkenaan dengan tajuk diatas ialah gambar kat bawah ni. Gambar ni aku terjumpa masa duk layan internet petang tadi. Jom wat aktiviti memeningkan mata jap.

Gambar yang membuatkan sakit mataPening aku dibuatnya. Korang tak rasa ke?

AMARAN: Jangan tengok lama-lama gambar ni kerana dikhuatiri anda akan terkena sawan ayam. Minimum 5 saat je untuk sekali tengok.