Blog Berita Ringkas

Just another WordPress.com site

Category Archives: Blog Contest

>Keputusan rasmi Topup Giveaway 2011

>Seperti yang aku janjikan pada entry bulan lepas, aku akan umumkan pemenang bagi Topup Giveaway yang dianjurkan bermula bulan lepas. Sepatutnya keputusan ni aku umum pada 1/3/2011 tapi akibat kekangan masa dengan assignment dan test, aku terpaksa tunda ke hari ni. Sory guys!

Mungkin selepas ni aku tak nak wat dah giveaway macam ni sebab susah nak pilih pemenang. 10 orang pemenang yang aku pilih ni mungkin korang tak berapa suka tapi seperti syarat yang aku tetapkan sebelum ni, pemenang dipilih berdasarkan slogan yang aku rasa paling menarik.http://www.blogger.com/img/blank.gif

Berikut adalah senarai pemenang bagi Topup Giveaway oleh wowberita.com:

1. http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/02/topup-giveaway-oleh-wowberitacom.html
2. http://saingsaing.blogspot.com/2011/02/topup-giveaway-oleh-wowberitacom.html
3. http://asnithechampions.blogspot.com/2011/02/topup-giveaway-oleh-wowberitacom.html
4. http://zaiikulim.blogspot.com/2011/01/topup-giveaway-oleh-wowberitacom.html
5. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/02/topup-giveaway-oleh-wowberitacom.html
6. http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/2011/02/topup-giveaway-oleh-wowberitacom.html
7. http://writetoboy.blogspot.com/2011/02/topup-giveaway-oleh-wowberitacom.html
8. http://syiracontest.blogspot.com/2011/02/topup-giveaway-by-wowberita.html
9. http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2011/01/topup-giveaway-oleh-wowberitacom.html
10. http://all-contest-ga.blogspot.com/2011/01/topup-giveaway-oleh-wowberitacom.html

Seperti yang dijanjikan, setiap pemenang akan mendapat hadiah topup bernilai RM3 setiap seorang. Bagi yang kurang bernasib baik, anda telahpun mencuba yang terbaik tapi nak tak nak aku kena pilih jugak pemenangnya. Jangan lupa join segmen terbaru wowberita selepas ni ok. Tahniah buat semua pemenang!

Untuk setiap pemenang, sila emelkan nombor telefon korang ke kam_pungboy@yahoo.com, kalau boleh nombor Maxis dan Celcom sahaja.

>[Sticky] Topup Giveaway oleh wowberita.com

>Sempena meraikan ulang bulan wowberita.com yang pertama, aku dengan berbesar hatinya nak anjurkan satu giveaway yang cukup senang. Aku namakannya sebagai Topup Giveaway. Dah nama pun topup mestilah hadiahnya pun topup kan.

10 hadiah yang aku tawarkan untuk GA kali ni tapi setiap satu hanya bernilai topup RM3 je la. Kalau aku buat 10 pemenang macam ni maka ramai la yang akan dapat merasa hadiah walaupun hadiah tu bernilai kecik kan?

Antara syarat yang perlu korang patuhi ialah:

1. Buatkan satu entry bertajuk: Topup Giveaway oleh wowberita.com
2. Copy banner kat atas tu sekali masuk dalam entry ok. Jangan lupa linkkan banner tersebut ke entry ni ok.
3. Dalam entry tersebut:
>>>>> a. Nyatakan negeri asal korang untuk aku letak dalam bloglist: http://wowbloglist.blogspot.com/
>>>>> b. Sila nyatakan 3 entry paling menarik dalam blog korang (BUKAN blog aku ye). Linkkan sekali ke entry tersebut ye. Disamping join GA ni dapat promote entry blog korang kan?
>>>>> c. Lengkapkan slogan berikut: “Kalau dapat topup RM3, saya akan…………” (tidak lebih 20 patah perkataan)
4. Sila tag SEORANG blogger dan pastikan dia tahu GA ni ye.
5. Bila dah setel entry, tinggalkan link korang pada bahagian komen kat bawah ye.

Amacam? Susah tak? Mencabar giler kan? Hakhakhak…ok pemenang (10 Orang) akan dipilih berdasarkan slogan yang aku rasa paling menarik. Kalau tak menang pun tak apa sekurang-kurangnya korang dah dapatkan backlink dari blog ni dan dapat masuk bloglist aku.

Tarikh tutup: 28 Februari 2011
Keputusan: 1 Mac 2011

SENARAI PESERTA TOPUP GIVEAWAY

>Senarai peserta Topup Giveaway

>Walaupun hadiah yang ditawarkan untuk giveaway ni bukanlah sebuah BMW mahupun kerete Evo X, tapi ianya tetap mendapat sambutan daripada blogger. 10 hadiah telah ditawarakan. Banyak tak?

Terima kasih diucapkan kepada anda yang sudi memeriahkan giveaway yang tak seberapa ni. Walau bagaimanapun penyertaan giveaway ni aku nak limit sehingga 100 orang sahaja. Jikalau dalam masa seminggu dah mencapai 100 peserta, aku akan habiskan awal walaupun tarikh tutup pada akhir bulan ni. Langkah ini aku ambil untuk mengurangkan tahahp kesukaran nak pilih pemenang nanti.

Berikut adalah senarai blogger hensem dan comel yang telah menyertai Topup Giveaway bagi tahun 2011 ni, sila beri tepukan gemuruh:

1. Momoyyanyzz
2. LyNn’Azlina
3. Muhammad Burn
4. Miza Yusof
5. Sissyira
6. Zaikulim
7. Farasakura
8. Miss Ran
9. Syafiq Sulaiman
10. mr.k_boy
11. Amiera Norizan
12. Ezzat
13. Ceritera Asni
14. Nana
15. Shaizhar
16. Shereena
17. Noor Fatin
18. Syuhada

SERTAI TOPUP GIVEAWAY SEKARANG

Keputusan rasmi Topup Giveaway 2011

>Keputusan peraduan teka jumlah duit syiling

>Korang ingat lagi tak post sebelum ni tentang peraduan teka jumlah duit syiling. BUKAN anjuran wowberita.com tapi blog aku yang satu lagi. Ok straight to the point la yerk.

Semalam adalah hari terakhir peraduan tu berlangsung. Hari ni aku nak umumkan siapa pemenang. Sebelum tu blog yang aku anjurkan peraduan ni korang boleh tengok kat sini. Saje je aku nak umumkan kat sini sebab nak bagi backlink lagi kat peserta. Walaupun hanya 21 orang yang join tapi aku tetap berpuas hati gak. Nak tahu berapa jawapannya? Tengok gambar bawah ni:
Jumlah duit syiling: RM11.95

Berikut adalah senarai peserta yang join peraduan ni:
1. Cikanna – RM18.50
2. Atok – RM6.87
3. Cute Mum – RM9.87
4. Nadratul – RM9.73
5. Nana – RM10.21
6. Fa10 – RM18.73
7. Shera Haifa – RM18.74
8. Myra Jay – RM13.58
9. Azwan Salleh – RM4.57
10. Nanakimie – RM8.83
11. Bambam – RM18.82
12. Cik Puan Hady – RM11.51
13. Aanie – RM9.20
14. Sissyira – RM9.60
15. Pago” – RM13.00
16. Tiefazatie – RM11.11
17. Miza Yusuf – RM11.21
18. Miera Momo Chan – RM12.00
19. Attoae – RM7.75
20. Shaizhar – RM11.11
21. Amie Amisya – RM13.12

Nampaknya tak ada pun yang jawab paling tepat iaitu RM11.95 so tak perlu la aku keluarkan duit untuk beli BMW M5 kan? Hakhakhak…dengan itu aku ambil jawapan yang paling hampit ok. Pemenang adalah seperti berikut:

Hadiah utama: 2 Pemenang
Topup RM10 + Iklan banner bersaiz 250×250 px selama sebulan – banner boleh guna yang sendiri punya ataupun saya akan buatkan secara PERCUMA
1. Miera Momo Chan – RM12.00
2. Cik Puan Hady – RM11.51

HADIAH SAGUHATI: 10 Pemenang
Iklan banner bersaiz 160×80 px selama sebulan – banner anda perlu sediakan, iklan bertempat di sidebar blog
1. Miza Yusuf – RM11.21
2. Tiefazatie – RM11.11
3. Shaizhar – RM11.11
4. Pago” – RM13.00
5. Amie Amisya – RM13.12
6. Myra Jay – RM13.58
7. Nana – RM10.21
8. Cute Mum – RM9.87
9. Nadratul – RM9.73
10. Sissyira – RM9.60

Tahniah kepada semua pemenang dan kepada yang tak berjaya tu jangan bersedih ok. Anda dah pun teka jawapan yang terbaik. Selepas ni ada contest baru yang akan dianjurkan oleh blog ni. Jangan lupa join yerk.

Nota untuk pemenang:
1. Bagi pemenang hadiah utama, sila emelkan URL banner/blog (kalau nak guna banner sendiri) ataupun aku tolong buatkan (simple je la) bersaiz 250×250 px dan NOMBOR TELEFON korang untuk aku topup.
2. Bagi pemenang hadiah saguhati, sila emelkan URL banner/blog korang yerk. Banner akan di-rezise ke 160×80 px.
3. Email aku: kam_pungboy@yahoo.com
4. Banner korang bukan diletak dalam blog ni tapi kat: http://free-iklan2u.blogspot.com
5. Banner korang akan sah sehingga akhir bulan Februari nanti.

>Follower BloG Review Oleh Jejaka Terhangat

>Aku paling suka join segmen blog review ni. Time aku syok-syok BW tadi sampai la aku kat blog JT ni. Pastu ternampak la segmen blog review yang beliau anjurkan. Sebab tu la aku teruja nk join ni. Nak tahu gak apa pandangan JT tentang blog buruk aku ni. Hehehe…

Korang boleh jenguk kat sini kalau minat nak join gak. Sebenarnya aku dah banyak kali dah singgah blog JT ni tapi kebanyakan tu jadi silent reader je. Nak cari entry yang menarik untuk komen.

Apa yang menarik kat blog JT?
1. First impression aku blog JT ni memang tersusun kemas tanpa ada widget-widget yang serabut pun. Load page pun laju je. Background pun putih, tak la serabut sangat mata kan. Aku tahu JT ni agak pro dalam acara blogging ni. No wonder la follower JT ni dah bertimbun tambah plak blog JT ni dapat pelawat yang ramai setiap hari. Lagi satu blog JT ni hangat dengan kontroversi gak sebelum ni. Meletup-letup traffic dia hari tu. Haha…sory ye JT. Korang nak tahu kontroversi apa? Korang skodeng la habis-habis blog JT tu yerk. Eh apsal aku plak yang review blog JT ni? Konpius2…

2. Pasal entry JT plak, aku tengok hampir semuanya hasil tulisan JT sendiri. NO copy cat atau copy paste mahupun copy kapal api OK! Overall aku lagi suka baca entry JT ni berbanding baca buku sejarah masa tingkatan 5 dulu. Wakakaka…

Sebelum aku tutup entry ni, aku nak hadiahkan lagu ni kat JT. Kalau JT tak suka tu wat-wat suka je la yerk. Hakhakhak…

Taylor Swift – Enchanted

>Domain, Hosting & KAV Key I Jiwa Network Giveaway

>Ok hari ni aku nak join satu contest yang dianjurkan olh Jiwa Kacau dan ditaja oleh Jiwa Host. Aku rasa kebanyakan korang dah tau kan blog Jiwa kacau ni. Ramai kot hits dia tiap hari. Hehe…ok giveaway ni akan tamat pada 31/1/2011 akan datang. Hadiah keseluruhan bernilai RM150 wooo!!! 3 Pemenang akan ditentukan dengan menggunakan Random.org Jom join ramai-ramai.

Hadiah menanti korang:
1. Domain .com .org .net .biz & .info semalam 1 tahun…
2. Hosting package 1GB storage dan 10GB Bandwidth selama setahun…
3. Kaspersky Antivirus Key 2011…

Nak join ke? Klik sini

>Keputusan Jom main game bersama wowberita Siri 1

>Ok seperti yang aku janjikan minggu lepas. Entry kali ni aku akan umumkan pemenang bagi Contest bermain game bersama wowberita.com. Walaupun hanya 5 blogger yang join aku tetap berpuas hati sebab ada jugak yang nak join. Seperti yang aku janjikan hadiah bagi mata tertinggi iaitu topup RM10.

1. Journey of Youth

2. Ezzat

3. Adib

4. d.A.o.U.z

5. Alyps

Dengan ini, secara rasminya aku umumkan pemenang bagi contest ni iaitu Alyps yang telah mendapat mata tertingi, 4964. Pemberian hadiah Topup RM10 setel.

Nota Dahi: Kepada yang tak berjaya tu sila cuba lagi yerk. Pasni insyaAllah aku buat contest versi lain plak. Kalah tak apa janji korang tetap cuba. Tak pasal-pasal korang dapat backlink dari blog buruk aku ni. Hakhakhak…Tahniah guys!

Selain tu aku nak jemput korang untuk sertai segmen terbaru blog ni: Klik sini

>Jom main game bersama wowberita Siri 1

>OK bersempena sambutan tahun baru 2011 ni, aku nak memperkenalkan satu lagi segmen menarik dalam blog wowberita iaitu game. Aku tau kenbanyakan korang ni memang suka bermain game kan. Jadi apa kata korang layan game ni. Mata tertinggi akan dapat hadiah tau!

Syarat yang aku tetapkan memang mudah.

1. Korang main game ni sampai lebam. Game ni amek masa sket nak loading. So korang paham-paham je la eh.
2. Korang bebas nak main berapa pulus kali pun. Janji bila korang rasa point korang tu dah sangat tinggi, korang cepat-cepat print screen point tu. Macam gambar kat bawah ni.
3. Korang buatkan satu entry kat blog korang dan postkan point tertinggi yang korang print screen. Pastikan korang linkkan kepada post ni ok.
4. Jangan lupa post link korang tu kat ruangan komen dibawah.
5. Game ni akan aku buat setiap seminggu sekali.
6. Untuk siri 1 ni, tarikh tamat pada Ahad depan iaitu 9/1/2011 Jam 12 tengah malam.
7. Mata tertinggi akan mendapat Topup RM10 dari aku.

Nak join ke tak? Bukan susah pon. Hakhakhak…

“Ni adalah mata tertinggi yang aku dapat. Kalau berani cuba r lawan.”

http://www.miniclip.com/games/monkey-kick-off/en/webgame.php

Sahut cabaran sekarang. Mungkin korang yang akan menang!

Senarai peserta yang BERANI. Korang ada beran ke?
1. Journey of Youth
2. Ezzat
3. Adib
4. d.A.o.U.z
5. Alyps

Keputusan telahpun diumumkan. Klik sini.

>Betul ke Mr Nakal nak review blog aku?

>Nampaknya Mr Nakal dah mula tunjukkan kenakalan veliau dikancah blogging ni. Dengar cerita dulu dia suka datang blog orang je dan tinggalkan kentut veliau ciket. Tu pun kadang-kadang je ada. Sekarang ni dia dah pandai nak review blog orang pulak dah. Jadi aku pun apa lagi, aku terpaksa jugak la akur dengan kenakalan Mr Nakal tu. So aku buat la satu entry khas untuk Mr Nakal.

Kalau korang nak rasa kenakalan Mr Nakal korang klik je sini. Aku yakin tak kena bayar punya. Hakhak…Memandangkan blog aku ni tak sampai pun seminggu lagi (tarikh aku wat blog ada kat bawah sekali), so aku try jugak cuba nasib kot-kot blog buruk aku ni di’riviyu’ oleh Mr Nakal. Aku nak tau jugak macamana pandangan orang tentang blog buruk aku ni. Hensem ke tak. Wangi ke busuk. Sexy ke tak. Hahaha…

Aku malas letak syarat-syarat nak kena ‘riviyu’ kat sini sebab aku nak korang baca sendiri kat blog Mr Nakal tu. Jangan malas nak klik ye!

Nota Dahi: Salam kemaafan ye Mr Nakal kalau terkasarnya bahasa aku tadi. Kehkehkeh…(dengan penuh harapan minta di’riviyu’)