Blog Berita Ringkas

Just another WordPress.com site

Category Archives: Movie Preview

>Senarai filem baru akan datang tahun 2011

>Apakah filem Holywood yang paling ditunggu-tungu pada tahun 2011? Tahun 2011 baru sahaja masuk bulan ke-3 dan pastinya pelbagai filem Holywood yang bakal ditayangkan kepada umum tidak lama lagi. Filem Transformers 3 Dark of The Moon sudah pasti menjadi filem yang sangat dinantikan penonton. Sila baca sinopsis Transformers 3 terlebih dahulu.

Di samping itu, ada beberapa lagi filem yang dijangkakan bakal menjadi Box-Office tidak lama lagi antaranya Piranha 3 DD, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, X-Men: First Class, Final Destination 5, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II dan banyak lagi filem menarik.

Berikut adalah senarai filem Holywood yang bakal ditayangkan sepanjang tahun 2011:

Februari 2011
23/2/2011 – Public Speaking
25/2/2011 – Of Gods and Men | Hall Pass | Drive Angry | Heartbeats

Mac 2011
2/3/2011 – Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives
4/3/2011 – Beastly | Rango | Take Me Home Tonight | The Adjustment Bureau | The Imperialists Are Still Alive! | Happythankyoumoreplease | Old Cats
11/3/2011 – Battle: Los Angeles | Mars Needs Moms! | Jane Eyre
17/3/2011 – The Butcher, The Chef and The Swordsman | Lord of the Dance 3D
18/3/2011 – Limitless | Cracks | Paul | The Lincoln Lawyer | Win Win
25/3/2011 – Sucker Punch | Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules | Miral

April 2011
Belum pasti – The Edge | Last Night | Hesher
1/4/2011 – DAM 999 | Mother’s Day | Hop | Super | Source Code | Trust
8/4/2011 – Soul Surfer | Your Highness | Arthur | Hanna | Ceremony
15/4/2011 – Scream 4 | Rio | The Conspirator | Atlas Shrugged Part 1
22/4/2011 – Water for Elephants | Born to Be a Star | Haywire | African Cats
29/4/2011 – Fast Five | Prom | Cave of Forgotten Dreams

Mei 2011
Belum pasti – Daydream Nation
6/5/2011 – Thor | Something Borrowed | Jumping the Broom | The Beaver
13/5/2011 – Priest | Bridesmaids | The First Grader
20/5/2011 – Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides | Midnight in Paris
26/5/2011 – The Hangover 2
27/5/2011 – Kung Fu Panda 2 | The Tree of Life

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides – Ditayangkan 20/5/2011
Jun 2011
3/6/2011 – X-Men: First Class | Beginners | The Last Mountain
10/6/2011 – Super 8 | Judy Moody | The Troll Hunter
17/6/2011 – Green Lantern | Mr. Popper’s Penguins | Homework
24/6/2011 – Cars 2 | Bad Teacher | A Better Life

Julai 2011
1/7/2011 – Transformers 3: Dark of the Moon | Monte Carlo | Larry Crowne
8/7/2011 – One for the Money | Zookeeper | Horrible Bosses | One Day
13/7/2011 – Rapt
15/7/2011 – Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II | Winnie the Pooh
22/7/2011 – Captain America: The First Avenger | Friends with Benefits
29/7/2011 – Cowboys and Aliens | Crazy, Stupid, Love

Ogos 2011
Belum pasti – The Whistleblower
3/8/2011 – The Smurfs
5/8/2011 – The Darkest Hour | The Change Up | The Sitter
12/8/2011 – Don’t Be Afraid of the Dark | 30 Minutes or Less | The Help
19/8/2011 – Spy Kids 4: All the Time in the World | Fright Night | The Mistaken
20/8/2011 – Amigo
26/8/2011 – Final Destination 5
31/8/2011 – The Debt

September 2011
Belum pasti – The Loop
2/9/2011 – Colombiana | Untitled 3D Shark Thriller
9/9/2011 – Warrior | The Apparition
16/9/2011 – Piranha 3 DD | Straw Dogs | Johnny English Reborn | Drive
23/9/2011 – Abduction | Moneyball | Dolphin Tale
30/9/2011 – What’s Your Number? | Anonymous | Dream House | Courageous

Oktober 2011
Belum pasti – The Rum Diary
7/10/2011 – Real Steel | Wanderlust
14/10/2011 – The Thing Footloose | The Three Musketeers | The Big Year
19/10/2011 – Red State
21/10/2011 – Paranormal Activity 3 | Contagion
28/10/2011 – Dibbuk | Box Now

Paranormal Activity 3 – Ditayangkan 21/10/2011
November 2011
Belum pasti – Leo Tolstoy: Genius Alive
4/11/2011 – Puss in Boots | Tower Heist
11/11/2011 – Immortals | 11-11-11 | Jack and Jill
18/11/2011 – The Twilight Saga: Breaking Dawn | Happy Feet 2 in 3-D
23/11/2011 – Rise of the Apes | Project X | The Greatest Muppet Movie Ever Made

Disember 2011
Belum pasti – The Ides of March | Tinker, Tailor, Soldier, Spy
9/12/2011 – New Year’s Eve
16/12/2011 – Mission: Impossible Ghost Protocol
21/12/2011 – The Girl with the Dragon Tattoo
23/12/2011 – A Very Harold & Kumar Christmas
28/12/2011 – War Horse

Sumber: Movie Insider

Nota Dahi: Bagi semua peminat filem Holywood, sama-sama kita nantikan kemunculan filem kegemaran anda di pawagam yang berdekatan. Pastinya filem Transformers 3 Dark of The Moon bakal menjadi pilihan utama. Beberapa filem menarik akan di review oleh blog ini. Pastikan anda kembali untuk mengetahui pelbagai perkembangan terbaru filem antarabangsa.

>Sinopsis, trailer dan pelakon Transformers 3

>Transformers 3 Dark of The MoonTransformers 3 Dark of The Moon adalah sebuah filem sambungan daripada Transformers 2 Revenge of The Fallen yang sememangnya dinanti-nantikan oleh peminat filem Holywood. Difahamkan, filem Transformers 3 bakal ditayangkan kepada umum mulai 1 Julai 2011 nanti.

Sekali lagi Michael Bay memikul tugas selaku pengarah filem Transformers 3 yang sudah memulakan penggambaran sejak tahun lalu. Watak pelakon utama pula masih mengekalkan Shia LaBeouf sebagai Sam Witwicky tapi watak yang dipegang oleh Megan Fox dalam Transformers 2 diganti oleh Rosie Huntington-Whiteley sebagai Carly.

Berikut adalah senarai pelakon Transformers 3 Dark of The Moon:

Pengarah: Michael Bay
Penulis: Ehren Kruger
Penerbit: Steven Spielberg

Barisan pelakon Transformers 3:
Shia LaBeouf (Sam Witwicky)
Rosie Huntington-Whiteley (Carly)
Josh Duhamel (Major William Lennox)
Hugo Weaving (Megatron voice)
John Malkovich (Bruce)
Patrick Dempsey (Dylan)
Alan Tudyk (Dutch)
Ken Jeong (Ken Jeong)
Frances McDormand (Marissa Faireborn)
John Turturro (Simmons)
Tyrese Gibson (Robert Epps)
Karyn Parsons (Erica Banes)
Frank Welker (Soundwave voice)
Peter Cullen (Optimus Prime voice)
Ramon Rodriguez (Leo Spitz)

Antara lokasi penggambaran filem Transformers 3 Dark of The Moon:
1. Chicago, Illinois, USA
2. Detroit, Michigan, USA
3. Florida, USA
4. Gary, Indiana, USA
5. Houston, Texas, USA
6. Johnson Space Center – 2101 NASA Rd., Houston, Texas, USA
7. Kennedy Space Center, Titusville, Florida, USA
8. Long Beach, California, USA
9. Los Angeles, California, USA
10. Milwaukee, Wisconsin, USA
11. Playa Vista Studios, Playa del Rey, Los Angeles, California, USA (studio)
12. Washington, District of Columbia, USA

Transformers 3 Dark of The Moon

Sinopsis Bahasa Melayu – Transformers 3 Dark of The Moon
Autobots yang diketuai oleh Optimus Prime sekali lagi kembali untuk menentang musuh utama beliau iaitu Decepticons. Selepas kekalahan Decepticons pada 2009 iaitu dalam Transformers 2 Revenge of The Fallen, mereka datang untuk menuntut bela daripada Autobots. Dalam filem terbaru Transformers 3 Dak of The Moon, Autobots dan Decepticons telah terlibat dengan pergelutan di ruang angkasa yang sangat berbahaya melibatkan U.S dan Russia. Sekali lagi khidmat Sam Witwicky dan kawan robot beliau diperlukan untuk menyelesaikan pergelutan tersebut. Dalam Transformers 3, terdapat beberapa karakter baru termasuk karakter jahat dalam bentuk Shockwave (gelombang maybe). Karakter tersebut sudah lama digunakan dalam Transformers dimana ia merupakan pemimpin Cybertron apabila Autobots melawan Decepticons di angkasa.

Full English Synopsis – Transformers 3 Dark of The Moon
“The Autobots, led by Optimus Prime, are back in action, taking on the evil Decepticons, who are determined to avenge their defeat in 2009’s Transformers Revenge of the Fallen. In this new movie, the Autobots and Decepticons become involved in a perilous space race between the U.S. and Russia, and once again human Sam Witwicky has to come to the aid of his robot friends. There’s new characters too, including a new villain in the form of Shockwave, a longtime “Transformers” character who rules Cybertron while the Autobots and Decepticons battle it out on Earth.”

Official Trailer Transformers 3 – Dark of The Moon


The making of Transformers 3 Dark of The Moon (Location: Chicago US)

Nota Dahi: Tak sabar betul nak tunggu filem kegemaran ni. Difahamkan Transformers 2 berjaya mencatat kutipan lebih 200 juta USD selepas 5 hari ditayangkan kepada umum. Bagaimana pula dengan Transformers 3?

>Sinopsis & trailer filem Kongsi

>“Lu Langsi Lu Mati”. Itulah tagline yang digunakan dalam filem aksi komedi terbaru arahan Farid Kamil yang bakal menemui penonton pada tahun 2011. Lu Langsi Lu Mati bermaksud “jika kau kurang ajar, kau akan mati” (begitulah lebih kurang). Mesti tak sabar nak tengok movie ni kan?

Sinopsis filem Kongsi 2011

Ia mengisahkan penyiasatan ASP Shariff lakonan Fizo Omar terhadap kes pembunuhan di kalangan kumpulan kongsi gelap di Kuala Lumpur.

Kumpulan kongsi gelap terdiri dari pelbagai bangsa ini menjadi huru-hara dengan kehadiran pembunuh upahan bernama Tumulak (Shaheizy Sam) yang terpaksa melakukan pembunuhan untuk menebus hutangnya.

Pelbagai peristiwa dan aksi yang mencuit hati berlaku disebabkan perbuatan Tumulak dalam usahanya menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap berkenaan.

Penyiasatan ASP Shariff dan Detektif Maya (Norliana Samsudin) dilakukan tanpa mengetahui siapa pembunuhnya dan sukar untuk mendapatkan maklumat kerana Tumulak licik dan bergerak sendirian.

Namun, segala ancaman yang dilakukan Tumulak didalangi Kimpedu yang mengupah Tumulak untuk menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap kerana keinginannya untuk menakluki kawasan di Kuala Lumpur. Pada masa sama, Tumulak juga mempunyai dendam peribadi terhadap ASP Shariff.

ASP Shariff juga diugut apabila anak dan isterinya diculik, tetapi ia tidak mematahkan semangatnya dalam menjalankan tugas. Adakah Tumulak berjaya membalas dendam terhadap ASP Shariff? Apakah aktiviti kongsi gelap di Kuala Lumpur semakin pulih atau sebaliknya?

Antara barisan pelakon yang membintangi filem Kongsi 2011 arahan Farid Kamil

Antara pelakon yang membintangi filem tentang pergaduhan membabitkan kumpulan-kumpulan kongsi gelap Melayu, Cina dan India itu ialah Shaheizy Sam, Fizo Omar, Norliana Samsudin, Azad Jazmin, Putri Mardiana dan Fida Ibrahim.

Senarai krew yang terlibat dalam proses pembikinan dan penerbitan filem Kongsi 2011

Produksi: MIG Production Sdn. Bhd.
Penerbit: David Teo
Pengarah: Farid Kamil
Penolong Pengarah 1: Ismail Hasim
Penolong Pengarah 2: Shahizan Sahip
Konti: Wan Suriya Wan Deraman
Skrip: Panel MIG
Koordinator: Faten Syamimie Abd Aziz
Penolong Pengurus Produksi: Mohd Azaromi Ghozali
Pengarah Seni: Ahmad Rusli Mohd Khadri
Pengarah Fotografi: Mohamad Ridhuwan Zainal Abidin
Penolong Pengarah Seni 1: Mohd Daniel Hafizal Abd. Razak
Prop Man: Mohd Azizi Abdul Aziz
Mekap: Azman Safie
Wardrobe: Nor Diana Arshad
Action Fight Cordinator: Rubindran Nair A/L Govendan
The Making Of: Mohd Ikhram Izzazuddin (Atom)
Still Photo: Tan Shier
Penyelaras Produksi: Azahari Abdul Hamid
Runner: Muhammad Abu Baihaki Barsir

Pelakon: Shaheizy Sam (Tumulak), Fizo Omar (ASP Shariff), Norliana Samsudin (Detektif Maya), Azad Jazmin (Mikail), Putri Mardiana (Yati), Abd Basid (Man Jawa), Shafie Jaafar (Tok Malik), Shahfiez (Radhi), Fida (Maria), Zul Handy Black (Kimpedu), Hairul Azreen (Remy), Sasqia (Sarah), Pooniah (Victor), Chew Kin Wah (Jimmy), Komeng (Rahim), Nizar Jeffrey (Boboy), Alex Yanz (Robert).

Tarikh tayangan: 2011

Trailer Filem Kongsi 2011 arahan Farid Kamil

>Filem Hantu Kak Limah Balik Rumah online

>Sape yang dah tengok cite ni? Best ke tak bagi korang? Aku tak tengok lagi tu yang aku tanya. Maklumlah aku ni jenis suka download je. Malas nak habiskan duit tengok wayang. Hakhakhak. Arini aku nak share sket pasal cite ni. Orang kata best sangat-sangat sampai nak terkentut pun ada.

Setakat ni aku tak jumpa lagi download link bagi movie ni. Sebelum tu korang boleh layan filem Ngangkung dan 4 Madu dulu. 2 fielm ni korang boleh layan online je.

Sebelum tu korang baca dulu sinopsis cite ni:
Hantu Kak Limah Balik Rumah (HKLBR) mengisahkan tentang Husin yang telah lama bekerja di Singapura dan mengambil keputusan balik ke kampung halamannya iaitu Kampung Pisang. Apabila pulang ke rumahnya, Husin hairan melihat perangai pelik jiran sebelah rumahnya, Kak Limah yang langsung tidak bercakap dan rambut yang mengerbang semacam.

Dia juga mengalami kejadian menakutkan ketika mahu tidur. Husin bergegas ke warung Pak Munawer, lalu menceritakan kepada orang-orang kampung yang mungkin Kak Limah sudah menjadi hantu.

Abi Hurairah juga setuju dengan pendapat Husin kerana beliau juga mengalami peristiwa pelik ketika melihat Kak Limah di kawasan kubur. Pak Jabit yang memang bengang dengan Husin kerana memutuskan ikatan kasih dengan anak gadisnya, Che Nin, menuduh Husin adalah pembawa nasib buruk kepada Kampung Pisang.
Sebelum ini keadaan aman damai, sebaik sahaja Husin muncul, keadaan kembali kacau bilau. Pak Abu mencadangkan agar mereka menyiasat apa yang berlaku sebenarnya. Beramai-ramai mereka ke rumah Kak Limah. Mereka menemui mayat Kak Limah yang hampir reput. Namun, setelah pengebumian jenazah Kak Limah, kampung mereka masih dihantui makhluk misteri di tengah-tengah malam.

Pelbagai bomoh dipanggil untuk menghalau hantu, malangnya tiada satupun bomoh yang berjaya menghalau hantu tersebut. Hantu apakah itu sebenarnya? Siapa yang berjaya menghurai misteri hantu Kak Limah tersebut? Temui jawapannya dalam ‘Hantu Kak Limah Pulang Ke Rumah’ di pawagam berhampiran anda bermula 9 Disember ini.

Barisan Pelakon
Awie, Johan Raja Lawak, Ummi Nazeera, Zami Ismail, Man Kadir, Avaa Vanjaa, Delimawati, Shy8, Sofi Jikan dan Pekin.

Credits to Direct Download Movies

ok kat bawah ni aku bagi korang tengok trailer dan the making of Hantu Kak Limah Balik Rumah dulu ok. Nanti dah jumpa download link aku post kat entry ni ok.

Download Filem Hantu Kak Limah Balik Rumah mediafire:

Format RMVB 320MB
Part 1: http://www.mediafire.com/?qq8nbrtfx423pmn
Part 2: http://www.mediafire.com/?48y9zp240x2gp8r

Format AVI 800MB
Part 1: http://www.mediafire.com/?t5ypqy2sm096dqi
Part 2: http://www.mediafire.com/?7drxsvdsyy5ies5
Part 3: http://www.mediafire.com/?3nzjc08j3kjaxkz
Part 4: http://www.mediafire.com/?i618310lbdjth84
Part 5: http://www.mediafire.com/?49vdr2bv91uhgfi

>Jom layan movie Ngangkung 2010 Online

>Ok aku tahu ramai yang tertunggu-tunggu cerita ni kan. Bagi yang tengok wayang tu tak apa la tapi bagi aku yang duk dalam hutan ni mana mampu nak pegi tengok wayang kan. Apa yang pasti cite ni memang best sebab Shaheizy Sam belakon. Hakhakhak…Jom layan online je kat sini, dengan syarat korang ada internet.

Sinopsis Ngangkung
Jazmin mencadangkan Azim supaya mengikut dia dan Wan (Angah Raja Lawak) ‘mengangkung’. Walaupun perkara itu tidak dipersetujui oleh isteri-isteri mereka terutamanya isteri Azim (Eira Syazira) dan isteri Taznim (Putri Mardiana) namun mereka tetap berdegil dan mengambil jalan mudah. Pelbagai peristiwa pelik dan lucu berlaku dalam usaha mereka untuk hidup senang dengan cara yang mudah. Apakah mereka berjaya mencapai impian mereka? Nantikan filem komedi seram yang pasti menghiburkan dan menakutkan anda, NGANGKUNG di pawagam 25 November 2010.

“Trailer filem Ngangkung”

Kalau korang rasa tak nak tengok online, korang boleh download kat link bawah ni:
Ngangkung Part 1
Ngangkung Part 2

Nota Dahi: Download atas risiko anda sendiri ok.

Tags: ngangkung movie online, download ngangkung, tengok ngangkung youtube, download move ngangkung 2010, ngangkung 2010 dvdrip, Shaheizy Sam ngangkung, pelakon ngangkung, layan filem ngangkung, download percuma ngangkung, ngangkung mediafire, ngangkung blogspot, muat turun ngangkung percuma, ngangkung youtube, tengok movie online, blog movie ngangkung, filem ngangkung 2010, ngangkung panggung wayang, Angah Raja lawak, putri mardiana, movie kelakar ngangkung, ngangkung seram, hantu ngangkung, ngangkung nombor ekor, Azad Jazmin, review ngangkung, sinopsis ngangkung, filem melayu lawak ngangkung, ngangkung box office, gosip artis pelakon ngangkung, ngangkung the movie, ngangkung 2, pengarah bob ismail ngangkung, trailer ngangkung download youtube, jom layan ngangkung, ngangkung best, ngangkung 4 juta, penangan ngangkung, pendeta ngangkung, hantu ngangkung seram kelakar, ngangkung lucah, kutipan RM8 juta empat minggu, RM8 juta dalam masa 4 minggu ngangkung

>[Video] Jom layan movie 4 Madu online

>Alhamdulillah selepas 2 hari aku bertungkus lumus menyiapkan surat rasmi untuk dapatkan kebenaran nak buat entry ni akhirnya berjaya gak. Hakhakhak…korang caye ke? Ok hari ni aku nak kongsi dengan korang satu movie terbaru iaitu 4 Madu lakonan Saiful Apek. Bukan Apex si penjaga gol tu tau! Korang boleh layan direct dari entry ni tapi syarat wajibnya korang kena la ada internet yang laju. Tapi tak apa aku akan sertakan link download sekali ok.

Berikut adalah sinopsis cite ni:

Kisah bermula apabila Azlan, Seorang pekerja biasa di sebuah chalet, menerima sepucuk surat memintanya untuk hadir ke pejabat guaman di Kuala Lumpur. Walaupun musykil, Azlan nekad pergi ke pejabat guaman itu bersama temanya, Firdaus.

Setibanya disana, Azlan diperkenalkan dengan adik tirinya, Azrul, buat pertama kalinya. Mereka berdua memang terlalu berbeza kerana Azrul seorang ahli perniagaan yang berjaya.
Di pejabat guaman tersebut, En. Zahrin Ishak, membacakan wasiat yang telah ditinggalkan oleh arwah ayah mereka. Harta-harta wasiat tersebut yang bernilai RM 50 Juta itu akan menjadi hak milik mereka sekiranya mereka dapat memenuhi syarat-syarat wasiat tersebut.

Setelah kedua-duanya setuju, peguam tersebut telah membacakan wasiat pertama iaitu, mereka harus mecari isteri dalam tempoh 3 minggu serta calon isteri itu mestilah anak yatim piatu.Setelah kedua-dua pihak bersetuju, mereka pun menandatangani kontrak yang terlibat serta diberikan wang sebanyak RM 10 Ribu. Setelah memenuhi syarat-syarat pertama, mereka pun terbayang RM 50 Juta yang akan mereka perolehi. Keesokan harinya, Azlan dan Azrul bersama isteri masing-masing sudah pun terpacak di pejabat peguam untuk menuntut harta mereka.

Ternyata, angan-angan mereka untuk menjadi OKB meleset. Kini tiba masanya untuk syarat yang kedua, iaitu, mereka perlu memperisterikan wanita yang buta. Dapatkah mereka memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan ? Apakah syarat-syarat yang seterusnya ? Dan apakah kesudahan Azlan, Azrul dan isteri-isteri mereka..?

Pelakon yang menjayakan watak dalam 4 Madu:
* Saiful Apek : Azlan / Azrul
* Fasha Sandha : Ros
* Sazzy Falak : Jane
* Rozita Che Wan Ghasidah
* Almy Nadia : Jaja
* Rosnah Mat Aris : Suriati
* Ayu Raudhah : Latifah
* Bienda : Weena
* Marsha : Zarra
* Dato’ Rahim Razali : Dato’ Rahim
* Alanaaz Jahan : Juju
* Eidil Putra Alauddin : Budin

Credits to Aban Blur

Kalau korang rasa malas nak tengok online, korang boleh download guna link kat bawah ni. Kalau laptop korang ada Internet Download Manager (IDM) boleh la download terus dari video youtube kat atas tu. Kalau tak nak korang tekan je link kat bawah ni:

Part 1: http://www.mediafire.com/?yot3t75u3cjxwt6
Part 2: http://www.mediafire.com/?ce564k530x3ccn0
Part 3: http://www.mediafire.com/?fqcc67zhmuhxj8a