Blog Berita Ringkas

Just another WordPress.com site

Monthly Archives: February 2011

>Cara tonton bolasepak LIVE streaming

>Kat mana nak tengok bolasepak secara online? Website apa yang boleh tengok bolasepak live streaming video online? Macamana nak tonton bolasepak LIVE streaming di wowberita.com? Tutorial untuk menonton bolasepak LIVE streaming. Itulah antara persoalan yang bermain dalam fikiran anda bukan?

Di wowberita.com, anda berpeluang untuk menonton bola sepak secara LIVE menerusi streaming video terus dari blog ini. Terdapat banyak perlawanan bolasepak yang boleh anda tonton seperti Liga Perdana Inggeris (EPL), Liga Sepanyol (La Liga), Liga Itali (Seria A), Liga German, Liga Perancis, Liga Juara-Juara Eropah (Champions League), Piala FA Inggeris, Perlawanan Persahabatan Antarabangsa, Piala Asia dan banyak lagi perlawanan lain.

Macamana nak tengok perlawanan bolasepak semua secara online? Ok klik je link kat bawah ni:

Tonton bolasepak LIVE Sreaming video secara online
Bagi memudahkan anda untuk menonton bolasepak secara online, aku akan buatkan sebuah tutorial bergambar yang ringkas dan padat. Anda cuma perlu follow je langkah dibawah ni ok.

1. Klik link bolasepak live streaming kat atas tu.

2. Bila dah masuk halaman tersebut, anda perlu semak bila perlawanan bolasepak pilihan anda bermula. Untuk memudahkan anda, tukarkan jam tersebut kepada (GMT+8) supaya sama dengan waktu di Malaysia.

3. Biasanya link untuk tonton bola online ni akan keluar sejam sebelum perlawanan bermula. Jadi seeloknya anda tekan CTRL+D untuk bookmark terlebih dahulu halaman tersebut bagi memudahkan anda berkunjung kembali sebelum perlawanan bermula.

4. Ok katakan aku nak menonton perlawanan bolasepak antara FCM Targu Mures vs FC Vaslui. Anda perlu klik je perlawanan tersebut seperti dalam gambar dibawah:

5. Bila anda klik perlawanan yang anda nak tengok, link untuk LIVE streaming video akan muncul. Terdapat banyak link yang boleh anda pilih. Anda cuma klik mana-mana link dan tunggu video tersebut loading kepada perlawanan bolasepak tu. Tapi pastikan internet anda betul-betul laju. Kualiti video memang agak bagus.

6. Berikut adalah contoh video LIVE streaming perlawanan antara FCM Targu Mures vs FC Vaslui. Kualiti video memang agak baik untuk tontonan anda. Jom sama-sama layan.

Nota Dahi: Bagi semua peminat bolasepak dalam dan luar negara, selamat menonton bolasepak secara online. Jika ada sebarang masalah sila kemukakan pada ruangan komen dibawah ok. Kesudian anda untuk berkongsi entry ini amatlah dialu-alukan.

Advertisements

>Flash game percuma – Boom Boom Volleyball

>Game pilihan pada hari ini bertajuk Boom Boom Volleyball iaitu sebuah game bola tampar yang ringkas tapi agak menghiburkan. Anda diberi pilihan sama ada nak bermain seorang ataupun dengan rakan anda.

Space – untuk pukul bola
Arrow ke atas – untuk melompat

http://www.miniclip.com/swfcontent/freegames/loader.swf?url=boomboom.swf&name=BoomBoomVolleyball&icon=%2Fimages%2Ficons%2Fboomboomvolleyballmedicon.jpg&w=550&h=350

Nota Dahi: Credits to MiniClips

Tags: main game online percuma, free flash games, tempat nak main game percuma

>Lady Gaga sexy wallpaper 1

>Download wallpaper high definition (HD) yang bersaiz besar sesuai untuk dijadikan wallpaper desktop bagi laptop atau komputer anda. Sila klik untuk besarkan gambar dan right click untuk save image.





Nota Dahi: Semua wallpaper di upload sepenuhnya oleh wowberita.com. Jika ingin lihat lebih banyak wallpaper HD, anda boleh klik pada kategori Wallpaper HD ataupun sitemap dan pilih wallpaper kegemaran anda.

>Keputusan Carling Cup 2011 Arsenal vs Birmingham

>Perlawanan akhir bolasepak Piala Liga ataupun Carling Cup 2011 antara Arsenal menentang Birmingham City 27/2/2011 berlangsung penuh sengit. Perlawanan bolasepak yang berlangsung di Stadium Wembley menyaksikan peluang Arsenal untuk merangkul piala yang pertama untuk musim ini.

Keputusan penuh Carling Cup 2011 menyaksikan Birmingham mencipta kejutan apabila berjaya menundukkan Arsenal 2-1. Ini sekaligus telah memberi tekanan kepada pengurus Arsene Wenger apabila Arsenal bakal bermain pada perlawanan ulangan Piala FA dan berkunjung ke Barcelona untuk perlawanan kedua Liga Juara-Juara Eropah minggu ini.

Gol Arsenal dijaringkan oleh Van Persie pada minit ke 39 hasil hantaran lintang Arshavin. Sebelum itu, Zigic mula meletakkan Birmingham didepan pada minit ke 28 selepas menanduk bola menewaskan penjaga gawang Arsenal, Szczesny. Walaubagaimanapun, harapan Arsenal untuk merangkul Carling Cup hancur apabila o. Martins menjaringkan gol kemenangan Birmingham pada minit akhir permainan (minit ke-89).

Piala rasmi Carling Cup 2011

Senarai pemain Arsenal dan Birmingham City Final Carling Cup 2011

Arsenal (4-2-3-1): Szczesny (Gk), Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy, Song, Wilshere, Nasri , Arshavin, Bendtner, Van Persie

Birmingham City (4-4-2): Foster (Gk), Carr, Jiranek, Johnson, Ridegwell, Larsson, Ferguson, Bowyer, Gardner, Martins, Zigic

Juara final Carling Cup 2010 – Manchester United

Juara final Carling Cup 2009 – Manchester United

http://www.footytube.com/v/NzQ3NzA=Highlight penuh Final Carling Cup 2011 – Arsenal 1 vs 2 Birmingham City

>Sinopsis, trailer dan pelakon Transformers 3

>Transformers 3 Dark of The MoonTransformers 3 Dark of The Moon adalah sebuah filem sambungan daripada Transformers 2 Revenge of The Fallen yang sememangnya dinanti-nantikan oleh peminat filem Holywood. Difahamkan, filem Transformers 3 bakal ditayangkan kepada umum mulai 1 Julai 2011 nanti.

Sekali lagi Michael Bay memikul tugas selaku pengarah filem Transformers 3 yang sudah memulakan penggambaran sejak tahun lalu. Watak pelakon utama pula masih mengekalkan Shia LaBeouf sebagai Sam Witwicky tapi watak yang dipegang oleh Megan Fox dalam Transformers 2 diganti oleh Rosie Huntington-Whiteley sebagai Carly.

Berikut adalah senarai pelakon Transformers 3 Dark of The Moon:

Pengarah: Michael Bay
Penulis: Ehren Kruger
Penerbit: Steven Spielberg

Barisan pelakon Transformers 3:
Shia LaBeouf (Sam Witwicky)
Rosie Huntington-Whiteley (Carly)
Josh Duhamel (Major William Lennox)
Hugo Weaving (Megatron voice)
John Malkovich (Bruce)
Patrick Dempsey (Dylan)
Alan Tudyk (Dutch)
Ken Jeong (Ken Jeong)
Frances McDormand (Marissa Faireborn)
John Turturro (Simmons)
Tyrese Gibson (Robert Epps)
Karyn Parsons (Erica Banes)
Frank Welker (Soundwave voice)
Peter Cullen (Optimus Prime voice)
Ramon Rodriguez (Leo Spitz)

Antara lokasi penggambaran filem Transformers 3 Dark of The Moon:
1. Chicago, Illinois, USA
2. Detroit, Michigan, USA
3. Florida, USA
4. Gary, Indiana, USA
5. Houston, Texas, USA
6. Johnson Space Center – 2101 NASA Rd., Houston, Texas, USA
7. Kennedy Space Center, Titusville, Florida, USA
8. Long Beach, California, USA
9. Los Angeles, California, USA
10. Milwaukee, Wisconsin, USA
11. Playa Vista Studios, Playa del Rey, Los Angeles, California, USA (studio)
12. Washington, District of Columbia, USA

Transformers 3 Dark of The Moon

Sinopsis Bahasa Melayu – Transformers 3 Dark of The Moon
Autobots yang diketuai oleh Optimus Prime sekali lagi kembali untuk menentang musuh utama beliau iaitu Decepticons. Selepas kekalahan Decepticons pada 2009 iaitu dalam Transformers 2 Revenge of The Fallen, mereka datang untuk menuntut bela daripada Autobots. Dalam filem terbaru Transformers 3 Dak of The Moon, Autobots dan Decepticons telah terlibat dengan pergelutan di ruang angkasa yang sangat berbahaya melibatkan U.S dan Russia. Sekali lagi khidmat Sam Witwicky dan kawan robot beliau diperlukan untuk menyelesaikan pergelutan tersebut. Dalam Transformers 3, terdapat beberapa karakter baru termasuk karakter jahat dalam bentuk Shockwave (gelombang maybe). Karakter tersebut sudah lama digunakan dalam Transformers dimana ia merupakan pemimpin Cybertron apabila Autobots melawan Decepticons di angkasa.

Full English Synopsis – Transformers 3 Dark of The Moon
“The Autobots, led by Optimus Prime, are back in action, taking on the evil Decepticons, who are determined to avenge their defeat in 2009’s Transformers Revenge of the Fallen. In this new movie, the Autobots and Decepticons become involved in a perilous space race between the U.S. and Russia, and once again human Sam Witwicky has to come to the aid of his robot friends. There’s new characters too, including a new villain in the form of Shockwave, a longtime “Transformers” character who rules Cybertron while the Autobots and Decepticons battle it out on Earth.”

Official Trailer Transformers 3 – Dark of The Moon


The making of Transformers 3 Dark of The Moon (Location: Chicago US)

Nota Dahi: Tak sabar betul nak tunggu filem kegemaran ni. Difahamkan Transformers 2 berjaya mencatat kutipan lebih 200 juta USD selepas 5 hari ditayangkan kepada umum. Bagaimana pula dengan Transformers 3?

>Tutorial cara buat logo blog percuma

>Menarik bukan kalau blog korang mempunyai logo persendirian? Ok pada entry kali ini aku nak berkongsi satu tutorial bagaimana nak buat logo blog secara percuma dan senang. Kat bawah ni ada satu contoh logo yang aku buat dalam masa 5 minit.


Macamana nak buat logo tersebut? Ok ikut je langkah-langkah kat bawah ni ye:

1. Download software AAA Logo 2010 mediafire

2. Selepas download mediafire selesai, korang bolehlah install software AAA Logo 2010 tersebut. Jangan lupa masukkan keygen sekali ye. Aku tak nak ajar macamana cara nak install sebab aku anggap kebanyakan daripada korang dah tahu nak install sesebuah software.

3. Bila dah siap install, buka software tadi dan akan keluar page seperti berikut. Korang boleh pilih mana-mana contoh logo yang korang berkenan. Klik Previous page dan Next Page untuk melihat kesemua template logo yang telah tersedia.

4. Aku ambil contoh logo BLuestrorm dibawah ni. Klik logo tersebut untuk edit dan akan keluar halaman seperti dibawah. Untuk menukar tulisan BlueStorm tu, korang klik je kat tulisan tu dan Text pada tab bahagian atas.

5. Selepas tulisan tersebut diedit, ianya akan menjadi seperti dibawah ni. Pada sebelah kiri bahagian bawah tu, terdapat banyak bentuk yang korang boleh gunakan untuk membuat logo pilihan. Klik je mana yang berkenan. Pada bahagian tab, banyak lagi option lain yang korang boleh explore seperti effect, gradient, transform dan colours.

6. Jika logo korang sudah siap, sila klik file > save logo image. Korang akan ditanya seperti dibawah. Sila tandakan transparent background untuk memudahkan korang menggunakan logo tersebut untuk diletak pada header blog korang.

7. Selepas semuanya selesai, bolehlah korang import logo tersebut untuk diedit ke dalam photoshop pula. Selamat mencuba.

Nota Dahi: Diharap tutorial ini dapat membantu anda untuk membuat logo blog yang lebih professional yang menarik. Software AAA Logo 2010 adalah percuma untuk di download di mediafire. Jika anda rasakan entry ini bermanfaat, sila tekan like dibawah ataupun share entry ini di facebook anda.

>Call of Duty MW2 wallpapers 3

>Download wallpaper high definition (HD) yang bersaiz besar sesuai untuk dijadikan wallpaper desktop bagi laptop atau komputer anda. Sila klik untuk besarkan gambar dan right click untuk save image.







Nota Dahi: Semua wallpaper di upload sepenuhnya oleh wowberita.com. Jika ingin lihat lebih banyak wallpaper HD, anda boleh klik pada kategori Wallpaper HD ataupun sitemap dan pilih wallpaper kegemaran anda.

>Keputusan dan highlight EPL 26-2-2011

>Beberapa perlawanan menarik Liga Perdana Inggeris EPL musim 2010/2011 yang akan berlangsung hari ini dan esok antaranya membabitkan gergasi EPL seperti Manchester United, Liverpool dan Manchester City.

Berikut adalah jadual dan masa perlawanan bolasepak EPL yag akan berlangsung pada hari ini 26-2-2011. Selain itu anda juga boleh melihat jadual penuh EPL musim 2010/2011.

26/2/2011
11:00pm Aston Villa vs Blackburn Rovers
11:00pm Everton vs Sunderland
11:00pm Newcastle United vs Bolton Wanderers
11:00pm Wigan Athletics vs Manchester United
11:00pm Wolverhampton vs Blackpool

27/2/2011
9:30pm West Ham United vs Liverpool
11:00pm Manchester City vs Fulham

28/2/2011
4:00am Stoke City vs West Bromwich Albion

Highlight dan keputusan penuh EPL akan diupdate sebaik sahaja perlawanan tamat. Jangan lupa bookmark halaman ini untuk maklumat lanjut. Jom tengok perlawanan Liga Juara-juara Eropah (Champions League) melalui live online streaming terus menerusi blog ini.

Berikut adalah keputusan penuh EPL 26/2/2011:

26/2/2011
11:00pm Aston Villa 4 vs 1 Blackburn Rovers
11:00pm Everton 2 vs 0 Sunderland
11:00pm Newcastle United 1 vs 1 Bolton Wanderers
11:00pm Wigan Athletics 0 vs 4 Manchester United
11:00pm Wolverhampton 4 vs 0 Blackpool

27/2/2011
9:30pm West Ham United 3 vs 1 Liverpool
11:00pm Manchester City 1 vs 1 Fulham

28/2/2011
4:00am Stoke City vs West Bromwich Albion

>Tutorial photoshop top secret 5 in 1 DVD

>Adobe Photoshop adalah sebuah software atau perisian yang sangat popular dan ianya digunakan untuk mengedit sesebuah gambar dan menghasilkan gambar yang sangat menarik. Walaubagaimanapun, ianya perlu mengambil sedikit masa untuk anda mahir menggunakan Photoshop.

Tutorial Phtoshop Top Secret menyediakan keperluan bagi anda yang betul-betul berminat untuk lebih mahir menggunakan photoshop terutamanya bagi anda yang minat dalam bidang photographer. Dengan adanya tutorial Photoshop Top Secret, anda akan diajar dengan pelbagai teknik mengedit gambar seperti menukar muka seseorang kepada muka anda, membuat tatu, membuat poster filem dan banyak lagi. Anda boleh melihat senarai tutorial didalam website rasmi Photoshop Top Secret.

Photoshop Top Secret dibekalkan dalam 4 DVD berasingan dan sekeping DVD bonus. Tapi apa yang menariknya, tutorial Photoshop Top Secret 5 in 1 DVD telah menggabungkan kesemua tutorial dalam hanya 1 DVD sahaja. Berikut adalah video pengenalan kepada tutorial Photoshop Top Secret.

Jika anda mahukan tutorial ini, saya bersedia membantu anda dengan membuatkan salinan tutorial ini dengan harga RM20 termasuk caj penghantaran menggunakan Pos Express. Dengan harga tersebut, anda bakal mendapat 3 DVD seperti berikut:

DVD1
Tutorial Photoshop Top Secret 5 in 1

DVD2
Tutorial Basic Flash CS4
Software Flash CS4 Phofessional

DVD3
Software Adobe Photoshop CS4 Professional
200 Photoshop Tutorial (PDF Format)
1800 Koleksi Fonts Menarik
Pack Photoshop Brushes 2009
5000 Wallpapers Collection
Microsoft Office 2007 Full Version
Avast Pro Antivirus v5 Final
1000 Photoshop Actions
ESET NOD32 Smart Security 4 Antivirus
AAA Logo 2010 – Software membuat logo
Internet Download Manager 5.19 100% Working
Xara 3D 6 Full Version – Software buat font 3D

Jika anda berminat untuk dapatkan semua DVD tersebut dengan harga RM20, sila call/sms saya terlebih dahulu di 0137026110. Penghantaran akan mengambil masa 3-4 hari bekerja.

Nota Dahi: Ini adalah entry sponsor. Jika anda berminat untuk mendapatkan entry sebegini bagi produk anda, sila beriklan di wowberita.com terlebih dahulu. Sila klik pada kategori Blog Sponsor untuk melihat entry sponsor yang lain.

>Call of Duty MW2 wallpapers 2

>Download wallpaper high definition (HD) yang bersaiz besar sesuai untuk dijadikan wallpaper desktop bagi laptop atau komputer anda. Sila klik untuk besarkan gambar dan right click untuk save image.







Nota Dahi: Semua wallpaper di upload sepenuhnya oleh wowberita.com. Jika ingin lihat lebih banyak wallpaper HD, anda boleh klik pada kategori Wallpaper HD ataupun sitemap dan pilih wallpaper kegemaran anda.