Blog Berita Ringkas

Just another WordPress.com site

>Kahkahkah! Teka teki yang hampeh

>Ok pada post kali ni aku nak kongsi sedikit teka-teka yang didatangkan khas dari dalam kepala otak aku sendiri. Korang bolehlah guna teka teki ni untuk test IQ member korang tu. Tetapi AWAS! Jangan gunakan teka teki ni kepada orang yang tengah marah kerana dikhuatiri anda tido di hospital malam kang.

1. Burung apakah berbadan kecik tapi berkepala besor?
Jawapan: Burung pipit pakai helmet

2. Dalam banyak-banyak telur, telur apa yang paling mahal?
Jawapan: Telur yang berharga RM10 sebijik

3. Dalam banyak-banyak minyak, minyak apa yang paling wangi?
Jawapan: Minyak wangi

4. Amy Search menyanyi dalam kumpulan mana?
Jawapan: Ape punya bengap soklan…Search la

5. Kereta apa yang paling laju didunia?
Jawapan: Kereta yang dipandu 500km/j

6. Makanan apa yang tidak kenyang bila dimakan?
Jawapan: Makanan yang dikunyah je tanpa ditelan

7. Kenapa kucing mempunyai bulu?
Jawapan: Sebab kucing tak mempunyai sisik

8. Kapal apakah yang mempunyai mata?
Jawapan: Anak kapal

9. Kereta kencil mempunyai berapa tayar?
Jawapan: 6 tayar. (suka hati aku la teka teki aku)

10. Dalam banyak-banyak rumah kat Malaysia, rumah apa yang paling sedikit didiami?
Jawapan: Rumah yang tak ada orang

Nota Dahi: Hasil karya asli wow!Berita dan tulisan sepenuhnya wow!Berita

Updated: Soalan cepumas dari aku. Kecik, merah, berpeluh. Apakah dia? Jawab2…

13 responses to “>Kahkahkah! Teka teki yang hampeh

  1. deCrewz December 31, 2010 at 4:36 am

    >Adeh, jawapan yang memberangsangkan..ha3

  2. Tuan-Belog December 31, 2010 at 6:15 am

    >@deCrewzhakhak…jgn terangsang sudah la…

  3. Wyna Nubies December 31, 2010 at 9:38 am

    >soklan2 n jawapan2 yg sengal2 belaka ;p

  4. nekkenproject December 31, 2010 at 11:51 am

    >Memang sengal.. Kahhkahkahkha~

  5. Tuan-Belog December 31, 2010 at 1:48 pm

    >@Wyna Nubieshakhak…mmg sengal pom…tetibe je terpikir idea ni….

  6. Myfrin's story December 31, 2010 at 2:21 pm

    >Ziarah Tuan Belog. Betul la tu, minyak wangi, memang wangi, hihi………..

  7. Jejaka Terhangat January 1, 2011 at 2:34 am

    >kalo bg soalan cmni kat orang laen confirm kena maki. ahaks..

  8. Anonymous January 1, 2011 at 3:46 am

    >terhibur ngn teka teki ni…haha

  9. Kodet January 1, 2011 at 12:10 pm

    >soklan pertama mmg x bole blah….

  10. hacimun January 1, 2011 at 4:03 pm

    >hahaha burung pipt pakai helmet hahahahahahaha **Golek golek

  11. Tuan-Belog January 1, 2011 at 5:00 pm

    >@Myfrin's storyhaha…tu la kn…rsenye xsalah dh tu…

  12. Tuan-Belog January 1, 2011 at 5:01 pm

    >@Jejaka Terhangatkompom bro..awek yg cun pn bleh jadi buruk rupa klu kne soklan cmni…

  13. Tuan-Belog January 1, 2011 at 5:02 pm

    >@hacimun @Kodetsoklan dari member aku tu time skolah dulu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: