Blog Berita Ringkas

Just another WordPress.com site

>[Gambar] Facebook mempunyai beberapa adik beradik

>Minggu lepas kecoh pasal Mark Zuckerberg nak tutup Facebook pada 15 mac ni. Tapi tahukah korang nilai Facebook sekarang sudah mencecah RM153 billion dan pengguna Facebook seluruh dunia sudah melebihi 300 juta? Mana mungkin Mark Zuckerberg senang-senang je nak tutup Facebook. Kenapa dia tak jual je? Fikir-fikirkan…

Entry kali ni aku nak tunjuk beberapa gambar yang dikhuatiri ianya adalah adik beradik kepada Facebook. Semua gambar ni atas bantuan Atok Google. Jom layan…

Ni adalah Facebook yang kebanyakan orang guna. Sesuai untuk semua lapisan masyarakat. budak-budak tadika pun dah ramai yang ada akaun Facebook.

Ni pulak Facebook versi Kelantan. Hanya Anak-anak Kelate sahaja dibenarkan mempunyai akaun Facebook ni. Jika anda nak mendaftar jugak, sila bermastautin di Kelate terlebih dahulu.

Ok ni Facebook versi Dr.Rozmey yang dipanggil dRbook. Hanya pengguna Jusmate5 sahaja diberikan akaun percuma. Jika anda bukan pengguna Jusmate5, anda dikehendaki membeli DVD Original filem 2 Alam.

Jika anda belum sunat dan belum berumur 21 tahun ke atas, anda DILARANG sama sekali mendaftar. Kalau tak nama anda akan diblacklist oleh persatuan Tok Mudim seluruh Malaysia.

MillatFacebook ni bukan rekaan ok. Laman web ni sama fungsinya seperti Facebook yang korang guna sekarang. Ianya dicipta oleh Omer Zaheer Meer (Warga Pakistan) untuk orang Islam seluruh dunia. Menakjubkan pengguna MillatFacebook mencapai angka 90,000 orang dalam masa beberapa hari dilancarkan.

Nota Dahi: Ada satu lagi yang menyerupai Facebook ni iaitu FaceUTM. FaceUTM ni sama interface macam Facebook dan ianya untuk warga UTM sahaja. Tapi sekarang website tu dah tak aktif mungkin sebab tak mendapat sambutan. Kalau korang ada jumpa gambar interface FaceUTM sila bagitau aku ok. Lagi satu klu korang jumpa mana-mana web yang menyerupai Facebook boleh lah inform kat bahagian komen kat bawah.

31 responses to “>[Gambar] Facebook mempunyai beberapa adik beradik

  1. Belalang Hijau January 20, 2011 at 9:17 am

    >hahaha yg drBook tu plg best!

  2. Mohd Ridhuan January 20, 2011 at 9:47 am

    >macam ade ek…xperasan pun…

  3. Tengku Nizam January 20, 2011 at 12:55 pm

    >millatfacebook ko xnaK MASUK KE?

  4. 'yAnA' Cute January 20, 2011 at 3:03 pm

    >waaa…DrBook pn da ada…best3..ni mst preparation awal apbla fb da tutup nnti an..hak3..mcm-mcm ada..~~weee.. =)

  5. Nur January 20, 2011 at 7:38 pm

    >hahah..perli gile ke ape..dr book tuh

  6. Dawa January 21, 2011 at 4:21 am

    >parody yg best. hehe

  7. Sharifah nor January 21, 2011 at 8:32 am

    >Ahli kabinet Dapur book ada tak??? ehhh..adalah…buku 555…heee..

  8. Ezzat January 21, 2011 at 11:21 am

    >ehhhh….???? ade eaa???bakpe ak xtahu…hahahacissss…copy pnyer FB…

  9. Tuan-Belog January 22, 2011 at 12:22 am

    >@Belalang Hijauregister la bro. dRbook tu…tp kne beli Jusmate5 dulu la…wakakaaa..

  10. Tuan-Belog January 22, 2011 at 12:22 am

    >@Mohd Ridhuanklu selalu maen internet msti jumpa psl ni…hehe…

  11. Tuan-Belog January 22, 2011 at 12:23 am

    >@'yAnA' Cutehaha…haruslah…gempak je lebih ni…

  12. Tuan-Belog January 22, 2011 at 12:24 am

    >@Dawahaha…ak mmpu gelak je la…

  13. Tuan-Belog January 22, 2011 at 12:24 am

    >@Sharifah norhaha…klu btol2 ad nk letak gk ni…

  14. Tuan-Belog January 22, 2011 at 12:25 am

    >@Ezzathaha…kne rjin search tenet la bru jmpa…

  15. Tuan-Belog January 22, 2011 at 12:36 am

    >@Tengku Nizamthanx bro for the info…ak ndh msukkn…klu ad lg gtau la..

  16. khalidahmacambaguss~O_o January 22, 2011 at 1:05 am

    >lawak la plak…ok, itu kelakar.. hahaha!!!

  17. PuanBee January 22, 2011 at 2:42 am

    >hehe malas nk daftar byk2 yg ada pun tk terlayan..

  18. Rafina Mimi Zairul Murni January 22, 2011 at 2:51 am

    >malas nk daftar..hehe..cukup setakat fb ngan blog..tapi template drbook tu cntik la..pink je..hihi🙂

  19. Tuan-Belog January 22, 2011 at 2:57 am

    >@PuanBeehehe…just berkongsi apa yg ada…

  20. Tuan-Belog January 22, 2011 at 2:57 am

    >@Rafina Mimi Zairul Murniklu nk dftr dRbook kena la beli jusmate5 dulu…hakhakhak…

  21. HAW January 22, 2011 at 8:43 am

    >mak oi! panjangnya tag kau.. agak2 pakcik google nampak tak ek?😉

  22. Tuan-Belog January 22, 2011 at 10:02 am

    >@rayne rawt rawtjoin la…tp dh bli jusmate5 blom?wakakaa…

  23. Tuan-Belog January 22, 2011 at 10:03 am

    >@HAWInsyaAllah nampak bro…hehe..

  24. Tuan Penasihat January 22, 2011 at 1:49 pm

    >huhuhuhubanyak sangat la pulak.tq singgah di blog SSK k.

  25. Budak Botak January 22, 2011 at 6:06 pm

    >he3, dRbook utk kroni2 ja…

  26. Tuan-Belog January 23, 2011 at 3:11 am

    >@Tuan Penasihathehe…just brkongsi..klu ada lg yg mcm fb tu inform la…

  27. Tuan-Belog January 23, 2011 at 3:12 am

    >@Budak Botakbtol dh tu…nk join kne la beli jusmate5 dulu…haha..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: