Blog Berita Ringkas

Just another WordPress.com site

>Filem Hantu Kak Limah Balik Rumah online

>Sape yang dah tengok cite ni? Best ke tak bagi korang? Aku tak tengok lagi tu yang aku tanya. Maklumlah aku ni jenis suka download je. Malas nak habiskan duit tengok wayang. Hakhakhak. Arini aku nak share sket pasal cite ni. Orang kata best sangat-sangat sampai nak terkentut pun ada.

Setakat ni aku tak jumpa lagi download link bagi movie ni. Sebelum tu korang boleh layan filem Ngangkung dan 4 Madu dulu. 2 fielm ni korang boleh layan online je.

Sebelum tu korang baca dulu sinopsis cite ni:
Hantu Kak Limah Balik Rumah (HKLBR) mengisahkan tentang Husin yang telah lama bekerja di Singapura dan mengambil keputusan balik ke kampung halamannya iaitu Kampung Pisang. Apabila pulang ke rumahnya, Husin hairan melihat perangai pelik jiran sebelah rumahnya, Kak Limah yang langsung tidak bercakap dan rambut yang mengerbang semacam.

Dia juga mengalami kejadian menakutkan ketika mahu tidur. Husin bergegas ke warung Pak Munawer, lalu menceritakan kepada orang-orang kampung yang mungkin Kak Limah sudah menjadi hantu.

Abi Hurairah juga setuju dengan pendapat Husin kerana beliau juga mengalami peristiwa pelik ketika melihat Kak Limah di kawasan kubur. Pak Jabit yang memang bengang dengan Husin kerana memutuskan ikatan kasih dengan anak gadisnya, Che Nin, menuduh Husin adalah pembawa nasib buruk kepada Kampung Pisang.
Sebelum ini keadaan aman damai, sebaik sahaja Husin muncul, keadaan kembali kacau bilau. Pak Abu mencadangkan agar mereka menyiasat apa yang berlaku sebenarnya. Beramai-ramai mereka ke rumah Kak Limah. Mereka menemui mayat Kak Limah yang hampir reput. Namun, setelah pengebumian jenazah Kak Limah, kampung mereka masih dihantui makhluk misteri di tengah-tengah malam.

Pelbagai bomoh dipanggil untuk menghalau hantu, malangnya tiada satupun bomoh yang berjaya menghalau hantu tersebut. Hantu apakah itu sebenarnya? Siapa yang berjaya menghurai misteri hantu Kak Limah tersebut? Temui jawapannya dalam ‘Hantu Kak Limah Pulang Ke Rumah’ di pawagam berhampiran anda bermula 9 Disember ini.

Barisan Pelakon
Awie, Johan Raja Lawak, Ummi Nazeera, Zami Ismail, Man Kadir, Avaa Vanjaa, Delimawati, Shy8, Sofi Jikan dan Pekin.

Credits to Direct Download Movies

ok kat bawah ni aku bagi korang tengok trailer dan the making of Hantu Kak Limah Balik Rumah dulu ok. Nanti dah jumpa download link aku post kat entry ni ok.

Download Filem Hantu Kak Limah Balik Rumah mediafire:

Format RMVB 320MB
Part 1: http://www.mediafire.com/?qq8nbrtfx423pmn
Part 2: http://www.mediafire.com/?48y9zp240x2gp8r

Format AVI 800MB
Part 1: http://www.mediafire.com/?t5ypqy2sm096dqi
Part 2: http://www.mediafire.com/?7drxsvdsyy5ies5
Part 3: http://www.mediafire.com/?3nzjc08j3kjaxkz
Part 4: http://www.mediafire.com/?i618310lbdjth84
Part 5: http://www.mediafire.com/?49vdr2bv91uhgfi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: