Blog Berita Ringkas

Just another WordPress.com site

>Statistik wow!Berita selepas 10 hari pelancaran

>Salam semuanya. Apa kabor korang hari ni? Moga-moga sihat sejahtera la yerk. Sebenarnya aku tak tahu dah nak wat entry pasal apa. Pastu tetiba plak teringat nak wat statistik blog selepas 10 hari pelancaran wowberita.com. Kalau korang tengok kat bahagian bawah sekali tu ada tarikh blog ni dibuat iaitu pada hari Krismas yang lepas, 25/12/2010. Setahun jagung lagi la blog aku ni yerk.

Walapun usia baru setahun jagung, tanpa diduga blog aku ni telah pun mendapat review dari Encik Nakal. Korang tak kenal ke sape Encik Nakal? Haaaaa…silap besor la korang. Orangnya yang hensem bergaya lagi kacak macam tu pun korang tak kenal. Awek Khairul Fahmi pun hampir-hampir nak mengorat Encik Nakal ni tapi Encik Nakal ni low profile sket. Tu yang dia tolak tu. Hakhakhak…Apa-apa pun aku memang ucapkan terima kasih banyak-banyak kat Encik Nakal kerana sudi membuat review tentang blog buruk aku ni. Korang try la masuk blog dia aku yakin korang tak akan menyesal. Korang tak perlu takut pun nak masuk blog dia sebab Encik Nakal tak ada buat entry pasal “Mayat diberi makan burung” ke, “kenduri mayat” ke mahupun “gambar dibaham Piranha“!

Ok berbalik pada tajuk asal tadi, entry ni aku nak tunjuk sket statitik blog aku ni. Bukan nak berbangga tapi hanya sebagai info untuk korang je. Dimulakan dengan statistik pelawat dari 30/12/2010 hingga semalam, 5/1/2011 yang diambil dari Nuffnang.



Statitik menunjukkan blog aku telah dikunjungi oleh 1760 pelawat dan mendapat 4088 pageview untuk tempoh seminggu lepas. Alhamdulillah not bad la. Ranking alexa pulak seperti kat bawah ni:

Aku macam tak sangka je rangking Alexa dah turun ke paras 2 juta dalam masa 10 hari. Agaknya bulan depan boleh turun ke 6 angka tak rasa-rasa? Tapi setakat ni blog aku ni belum lagi menerima apa-apa daripada Nuffnang. Korang mesti boleh tolong aku kan? Mesti korang faham apa maksud aku kan? Hakhakhak…tenkiu2…

Selain tu jugak aku nak bagi credit sket kat pengomen terbanyak dalam blog aku ni sepanjang 10 hari ni. Jom terjah blog mereka ni. Aku pasti korang tak akan kerugian satu sen pun kalau masuk blog diorang ni:
1. http://www.puanbee.com/
2. http://saingsaing.blogspot.com/
3. http://syoknyasantai.blogspot.com/
4. http://one2paii.blogspot.com/

Sebelum tu boleh tak korang tolong aku jawab survey kat bawah ni. Dengan survey ni boleh jugak bantu aku untuk tingkatkan prestasi blog ni. Kalau korang suka, aku akan wat korang bertambah suka lagi!

Aku tengok ramai blogger yang suka wat bloglist kat blog diorang. Tapi aku mintak maaf kat korang sebab wat masa ni aku malas lagi nak wat blog list sebab aku nak minimumkan jumlah link kat frontpage blog ni. Maybe sampai masa ada la acara bloglist dalam blog ni yerk. Keep updating la yerk. Aku ada beberapa persoalan untuk korang:

1. Cuba korang fikir balik, kalau korang masuk blog tu then korang kena tunggu sampai 5 minit untuk loading seluruh page blog. Korang rasa korang akan masuk untuk kali ke-2 tak?

2. Katakan korang tengah syok-syok blogwalking time tengahmalam. Time tu memang sunyi sepi kan? Pas korang bukak 10 blog dalam satu masa. Katakan 10 blog ni ada background music. Tak ke keluar lagu mexico time tu. Korang rasa geram tak?

3. Aku tahu ramai blogger suka pakai widget widgeo ni. Tapi korang tahu tak setiap kali korang klik kat blog yang ada widgeo ni harus keluar pop-up screen iklan dari widgeo ni. Ramai blogger yang menyampah dengan widget ni. Korang tak rasa ke?

4. Ada jugak blogger yang cakap jangan letak word verification masa nak post komen tu. Sebab orang yang nak komen ni bukan rajin sangat nak isi menda2 tu sume kan? Sebab tu jugak aku dah disable word verification tu.

5. Ada lagi soalan yang patut ditambah? Aku dah tak ada idea ni. AKu harap tak ada orang yang terasa yerk dengan ayat-ayat aku kat atas ni. Anggapkan ia sebagai teguran membina ok! Aku pun bukan pro sangat blogging ni…hehe…

Nota Dahi: Ribuan terima kasih yang tak terhingga aku ucapkan kat korang yang sudi singgah kat blog aku ni. InsyaAllah aku akan update setiap hari entry dalam blog ni. Sesiapa yang nak exchange banner dengan blog aku silalah klik sini. Sebelum aku tutup entry ni, jom layan lagu korea ni. Syok gak layan lagu ni.

40 responses to “>Statistik wow!Berita selepas 10 hari pelancaran

  1. ! Encik Nakal ! January 6, 2011 at 12:18 am

    >Perghh~~blog hang buleh pergi jauh ni~~memandangkan usia blog yg muda..pas tu kenaikan traffic yg mendadak..hakhakhakhang jgn la bocoq rahsia kehenseman aku~~kahh..kahhh..kahhhkeep it up tuan-blog

  2. Tuan-Belog January 6, 2011 at 12:33 am

    >@! Encik Nakal !haha…org kata jauh dimata dekat dhati…eh ko kg jd sumber traffic ak ni…haha…opppsss…sory der…dh terbocor sket..tp ak xnk cite la psl stoking blubang ko pkai tu…nnt org tau lg susah ko….hakhakhak…

  3. ! Encik Nakal ! January 6, 2011 at 12:38 am

    >@Tuan-Belog::diam2~~jem..jem..jem~~hakhakhak

  4. ! Encik Nakal ! January 6, 2011 at 12:38 am

    >@Tuan-Belog::diam2~~jem..jem..jem~~hakhakhak

  5. Tuan-Belog January 6, 2011 at 2:04 am

    >@Faizal Fredleyhaha…sket2 je ni bro…xleh lwn bro lg…

  6. amoi January 6, 2011 at 2:17 am

    >wow~ tinggi'y traffik.. @__@btw , saya juga suka lagu korea tu.. hakhak~

  7. PuanBee January 6, 2011 at 4:09 am

    >aiyoo baru 10 hari traffic da gitu, ada rahsia ? hihi tenkiu pomot nama puan bee tuh…

  8. ammboi January 6, 2011 at 4:24 am

    >tahniah bro… usaha tangga kejayaan!

  9. Tuan-Belog January 6, 2011 at 6:38 am

    >@PuanBeehehe..xde rhsia sgt just….blogwalking smpai lebam je….

  10. Belalang Hijau January 6, 2011 at 7:53 am

    >tahniah bro…semoga itu menjadi bembakar semangat utk terus lebih serius dalam berblog…

  11. dea January 6, 2011 at 8:47 am

    >nice… nak try jugalah.. suatu masa… insyah allah.tentang problem yg awak sebut kat atas tuh…. sy rasa mmg masalah besarrrr sy pun terkadang2 takuuut skli klu sampi blogspot semata wayang nih mengalami hal serupa

  12. M'cel January 6, 2011 at 8:50 am

    >congrat for the new blog..🙂

  13. PuanBee January 6, 2011 at 12:36 pm

    >BW sampai lebam ngamuk laki aku weh haaa!!

  14. Tuan-Belog January 6, 2011 at 3:13 pm

    >@Belalang Hijautenkiu belalang….ngah follow dari blakang la ni…

  15. Tuan-Belog January 6, 2011 at 3:13 pm

    >@deammmm…pe mksud dea tu eh?

  16. Tuan-Belog January 6, 2011 at 3:14 pm

    >@M'celtenkiu…@PuanBeehaha..dh ada laki tu xleh la lebam2 sgt…BW bese2 je..

  17. Ezzat January 6, 2011 at 5:05 pm

    >trimassss bro tuan-belog sbb promote blog aku yg masih merangkak nie….hahaha…kalo ade "like" button, nk aje ak tekan 100 kali..hahaha

  18. blog-tips-kurus January 6, 2011 at 5:06 pm

    >Tuan ade blog lame ke?berpengalaman luas la ni yek?!

  19. cik miera January 6, 2011 at 5:09 pm

    >wow…congrats traffik tinggi..hihimiera dh jawab survey.happy blogging ye.. ^_^

  20. Tuan-Belog January 6, 2011 at 5:11 pm

    >@blog-tips-kurushehe….luas sket2 je la…msih belajar lg ni…

  21. Tuan-Belog January 6, 2011 at 5:12 pm

    >@Ezzathaha…kn ad like box kt atas tu….

  22. say to easy=) January 6, 2011 at 5:15 pm

    >congrats!dh jawab yr survey dh

  23. Tuan-Belog January 6, 2011 at 5:28 pm

    >tenkiu la kpd yg dah jawab survey tu yerk…appreciate it…

  24. Ezzat January 6, 2011 at 5:29 pm

    >hahaha…ishhhh…dok tringat plok td…like doh…tp dok leh like 100 kali..guane citer??? hak3

  25. Siti Safiyyah January 7, 2011 at 2:56 am

    >ehem nak jawap gak soalan tu..hehe1. saya akan ingat sampai ble2 blog yg lambat gler nak loading tu..sumpah mmg tobat la nk jengah blog dia balik tp kalau dh 4,5kali datang tego kite takkan tak singgah balas kot?hehe2. Geram giler..sbb pnh ade experience dlu terpakse update blog kat cc lepas tu sikit punye kuat background music dia..cuak gle plus malu.haha3. ehem sebagai blogger yg tak gune widgeo, saya tak terasa pape. :)4. dulu masa mula2 blogging ade gak buat gini..then dah buang..so sape2 yg tak reti nak buang, bolehla tgk tutorial kt blog saya.sekian.eheh5. dah cukuplah soalan2 tu..penat den nak jawap ni haa..hehe :Dhappy blogging bro..🙂

  26. Tuan-Belog January 7, 2011 at 3:12 am

    >@Siti Safiyyahhehe…terima kasih byk2 kerana sudi menjawab….ni la calon pelajar cemerlang spm…spm bila tu xtau la kn…hehe…happy berblogging too..

  27. Siti Safiyyah January 7, 2011 at 3:24 am

    >@Tuan-Belog spm jgn sebut2 dh yea..hehe, spm 2thn lepas..masalah nye pelajar cemerlang ke?? uhuk uhuk

  28. 'yAnA' Cute January 7, 2011 at 4:42 am

    >wow!! bombastik!!traffic kt cni melambung tinggi gler la..salute di sini..yeah!! congratzz… =)hahaha~~

  29. Tuan-Belog January 7, 2011 at 4:48 am

    >@Siti Safiyyahhaha….dah spm ke?silap tembak la ni…hehe…

  30. Tuan-Belog January 7, 2011 at 4:49 am

    >@'yAnA' Cutehehe..sehari tu je melambung…skang dh turun blk…anyway tenkiu…

  31. Imeldot January 7, 2011 at 1:01 pm

    >ehem2…betul ke budak nakal tuh hensem orangnyer?ahahah coment xde kaitan dgn belog pon kan..btw tahniah lah..belog awk mmg menarik pon..suke3 (ala2 upin ipin)

  32. Tuan-Belog January 7, 2011 at 1:24 pm

    >@Imeldothaha…btol hensem..klu x xkn la gmbar en.nakal tu terpampang kt sekitar jalan bukit bintang tu….

  33. Imeldot January 7, 2011 at 1:40 pm

    >tuan belog pon hensem jugak..auuww!! ;p

  34. Tuan-Belog January 7, 2011 at 1:59 pm

    >@Imeldotpergghhh…sebetulnya itu statement yg tidak betul….haha…

  35. Imeldot January 7, 2011 at 2:46 pm

    >hahaha betul3.. malu lah tu..;p

  36. papabear January 8, 2011 at 5:50 am

    >apsal saya di-ban dari shoutmix anda? sungguh pelik…😦

  37. Tuan-Belog January 8, 2011 at 6:09 am

    >@papabearlaaaa…yeke?xprasan plak…

  38. Anonymous January 22, 2011 at 8:12 am

    >What a great resource!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: