Blog Berita Ringkas

Just another WordPress.com site

>[Gambar] Mayat diberi makan burung

>OK memandangkan entry berkaitan ‘Dibaham Piranha‘ yang aku post semalam tu agak menarik pembaca setia blog aku ni, hari ni aku nak post satu lagi entry pasal gambar ngeri. Dalam post terdahulu, aku ada letak gambar ‘kenduri mayat‘ kan? Ok post kali ni pasal mayat diberi makan burung! Wahhh…kenduri besar la burung-burung ni. Jom layan dulu sambil tahan nak muntah!

Aku pun tak pasti kejadian ni berlaku kat mana. Apa yang pasti burung-burung tu memang dah kenduri besar pada hari kejadian. Wattafat!














Nota Dahi: Aku tak ada story pasal gambar ni. Korang tengok je la yerk. Memang jahat la mamat tu wat mayat camtu. BTW, apa nama burung tu eh?

Info dari ~boy @ Mr. K~: Burung Hering

38 responses to “>[Gambar] Mayat diberi makan burung

  1. PuanBee January 5, 2011 at 7:06 am

    >eiim kejam nyer..buat mcm tuh tak der perasaan ker apa..

  2. NUR AIN AZMAN January 5, 2011 at 7:46 am

    >perghhh!! kejam nyatakut tengokjom komen siniwish me luck yahttp://officialaenlicious.blogspot.com/2010/12/contest-fesyen-untuk-semua.html

  3. Cik Itam January 5, 2011 at 7:46 am

    >tp mmg kat tempat ni x tanam mayat kn.. die kasi burung mkn je kalu ad org mati…x g2 ke?

  4. NUR AIN AZMAN January 5, 2011 at 7:47 am

    >perghhh!! kejam nyatakut tengokjom komen siniwish me luck yahttp://officialaenlicious.blogspot.com/2010/12/contest-fesyen-untuk-semua.html

  5. NUR AIN AZMAN January 5, 2011 at 7:47 am

    >perghhh!! kejam nyatakut tengokjom komen siniwish me luck yahttp://officialaenlicious.blogspot.com/2010/12/contest-fesyen-untuk-semua.html

  6. ~boy @ Mr. K~ January 5, 2011 at 7:51 am

    >erm…burung tu memang burung jenis karnivor.. itu la burung hering si pemakan bangkai… cuba search kat pakcik google tentang BURUNG HERING tu mesti ada… btw, gambar tu memang nak buat aku muntah! mayat kena hiris siap2… huhuhu kejam!

  7. Cik Yana January 5, 2011 at 7:59 am

    >tak berperikemanusiaan langsung!

  8. fauzey January 5, 2011 at 8:04 am

    >masyaAllah…ape nak jadi la…

  9. ADfeez January 5, 2011 at 8:10 am

    >serius mmg kejam gilerrrrrr!!!

  10. Tuan-Belog January 5, 2011 at 8:14 am

    >@Cik Itamorang asli pun tanam mayat…ni org zmn moden….hehe..

  11. adwafarahin January 5, 2011 at 8:21 am

    >perggghhh bapak geli giler

  12. n@jwamz January 5, 2011 at 8:26 am

    >eiiiii….kejammnyer!!!! ngeri la pix tuu.. how a human can do dis to human??giler tol!!

  13. beLLa January 5, 2011 at 8:28 am

    >erk.kejamnya! kat mne neh?

  14. Ujang9897 January 5, 2011 at 8:38 am

    >kepala hotak dia..demm

  15. eZad niMo January 5, 2011 at 8:43 am

    >benci la tgk org ni! >:-(

  16. Cik Bib January 5, 2011 at 8:45 am

    >huish…menakotkan.yuuuuuuuuu~~

  17. one2paii January 5, 2011 at 8:48 am

    >erk..ader jugak manusia cenggini di muke bumi nie..memang xder hati dan perasaan ler

  18. Encik MamaT January 5, 2011 at 8:52 am

    >tak silap selalu kat pergunungan memang mereka buat mcm tu… haduh…

  19. Anonymous January 5, 2011 at 9:00 am

    >Tibetan's Perform Celestial Burial CeremonyDARI COUNTY, CHINA – OCTOBER 31: (CHINA OUT) Lama burial masters feed pieces of a body to vultures during a celestial burial ceremony on October 31, 2005 in Dari County of Guoluo Prefecture, Qinghai Province, northwest China. Celestial burial is a traditional funeral of Tibetan people, which began in the 7th century. When the ceremony is held, aromatic plants are burnt for smoke to guide the soul to reach the celestial burial ground. The body of the dead, placed in a sitting stance, is sliced by a lama celestial burial master, then offered to vultures, which are called 'holy eagles'. Tibetans believe the vulture can help the dead gain merits and virtues.

  20. azie January 5, 2011 at 9:23 am

    >pergh ngeri n kejam huhu.. ape la nasib mayat tu huhu

  21. MamaYatie January 5, 2011 at 9:25 am

    >mak aihhh..awat la yg jahat benar..eeee..sungguh kejam

  22. Cik Mimie January 5, 2011 at 9:29 am

    >eee…siyes!! xsuke mende2 cam ni..kejam giler.. >_<

  23. Jieda January 5, 2011 at 9:55 am

    >hisshh..memang giler betul.harap-harap bila mamat tu mati,dia pun akan diperlakukan sedemikian rupa.kejam sangat.

  24. amny.. January 5, 2011 at 9:58 am

    >ayookkk…mmg dasar kejam glerr nih!!

  25. SoutulMujahid January 5, 2011 at 10:29 am

    >kejam. inilah tindakan manusia apb x dipimpin dgn keimanan terhadap Allah dan Rasul-Nyaklu x silap, nama burung tu adalah burung hering

  26. toyolkiut January 5, 2011 at 11:57 am

    >nsib baik bkn ngah mkn ni..klau tak mau muntah terus tngoh benda2 gini..TK ni sensitip sikit..

  27. sukahaha January 6, 2011 at 2:16 am

    >dah adat dioraang kot hehe..jemput sini yerblog Matdin

  28. Tuan-Belog January 6, 2011 at 3:15 pm

    >maybe la kot adat masyarakat diorang wat cmtu kt mayat…cian btol…

  29. siti faridah harun (nama penuh tu) January 8, 2011 at 5:15 am

    >owh ini,, dekat china tibet kan,, huhu,, org mati dibuat cenggini,, adeyh~ penah tgk kanibal china??

  30. Pangkah Bulat January 10, 2011 at 6:51 am

    >Ade jugak manusia macamni.. igt da pupus da dlm dunia ni..Just blogwalking from PangkahBulat!!!Jom layan entry terbaru!!!http://pangkahbulat.blogspot.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: