Blog Berita Ringkas

Just another WordPress.com site

>Perlu ke Aku beli domain?

>
Aku sebenarnya dah mengantuk ni. Nak update entry pun rasa malas je apatah lagi nak blogwalking. Sory ye sumenya. Ni suma pasal Liyana Jasmay yang suka pakai legging tu la. Sekarang tak pasal-pasal aku dah dapat backlink dari 2 orang blogger ni iaitu Matahari dan Cik Liya ni. Mekaceh banyak la yerk.

Alhamdulillah walaupun aku baru wat blog ni malam tadi, then selepas sehari aku blogwalking dapatkan la pelawat siket2. Mekacah gak pada sesape yang datang jenguk jamban buruk aku ni yerk. Alhamdulillah follower dah nak masuk angka ke-30 dah. Aku bercadang nak buat satu entry untuk aku letak link followers ni tapi nak wat macamana gajah dah bermastautin kat atas mata aku ni. Esok pagi je la ek.

Aku rasa korang dah tahu kan kenapa aku wujudkan post ni? Sebabnya aku duk berkira-kira nak beli domain ni. Korang rasa perlu tak aku beli domain .com pastu aku nak guna je hosting blogspot ni? Tolong bagi pendapat sket yerk. Aku dah survey harga domain kat NameDeal ni, harga pun murah je. RM29 setahun takkan tak bleh dapat dari nuffnang kan. Sebab tu la nak tanya pendapat korang macamana.

Sebelum aku tutup entry ni, cuba korang tengok kat menu sebelah atas tu ada tertera ‘Sejuta Pelawat’ kan? Haaaaa….Itulah projek terbaru aku untuk bantu sesama blogger dapatkan traffic yang tinggi ke blog. Tunggu je la entry pasal tu esok yerk. Aku kena siapkan banner blog dulu. Papehal aku harap korang jangan la ‘mimpi basah‘ malam ni yerk. Kahkahkah…

Nota Dahi: Pesanan untuk para isteri, pakailah legging time macam ni supaya dapat ambil hati suami yerk. Jangan sampai suami syok kat amah pulak sudah la…hakhakhak…Selamat malam sume.

12 responses to “>Perlu ke Aku beli domain?

  1. Anwar Suran December 27, 2010 at 3:27 am

    >Actually.. blogspot lagi mudah untuk digunakan..Aku pernah pakai wordpress..agak susah nak edit interfacePastu wordpress nie banyak songel..Bila beli domain mesti kena beli hosting.. mahal lak tuh..So, better blogspot.. walaupun hosting juz 1GB tapi korang tak payah guna hosting tuh.. juz daftar kat photobucket, youtube dengan wufoo dan ziddu.. n then link kan dalam blog hang ok.. Pape pon better ada domain daripada takder.. RM30 setahun takder la banyak pon.. topup hanpon lagi mahal haha

  2. Sembang Hari2 December 27, 2010 at 3:50 am

    >Kalau nak jadi seorang blogger profesional atau betul2 nak serius dalam dunia IM saya syorkan elok beli domain..Ada domain dengan takder domain bagi saya bukan satu isu yang penting.. Tapi kelebihan ada domain blog atau laman web kita nampak lebih profesional.. Sebab tekder menumpang domain org lain.Saya ada berkongsi serba sedikit pasal domain dan webhosting dalam ebook yg telah saya hasilkan..Kunjungi blog saya utk dapatkan ebook tersebut secara percuma..

  3. Tuan-Belog December 27, 2010 at 4:06 am

    >@Anwar Suranthanx for the comment bro…yup aku dh try cuba WP ni…ssh sket nk edit..tp klu nk edit blogspot dh master la sket2…

  4. Tuan-Belog December 27, 2010 at 4:07 am

    >@Sembang Hari2thanx bro for the info….will reach u after dis…

  5. zuar December 27, 2010 at 5:21 am

    >bro..aku suggest amik domain dari netkl…overall yg aku tgk rmi guna netkl..semua puas hati..walaupun mhl ckt dari yg ni..aku pun pki dari netkl..service drg mmg bgs..bleh tgk entri nihttp://www.zuarxpdc.com/2010/11/dah-tukar-domain-baru-layippi.html

  6. Tuan-Belog December 27, 2010 at 5:27 am

    >@zuarthanx bro for the info…pasni ak jenguk2 n komen2 k…tp ak rsa domain xperlu nk service tip top kot…klu hosting mmg perlu la..

  7. Pendekar Amin December 27, 2010 at 5:56 am

    >stuju tu.. kalo stakat domain tu dpt dns cukup la kan…

  8. Tuan-Belog December 27, 2010 at 6:01 am

    >@Pendekar Amintu la kn…tp ad bgus gk klu bli domain kat netKL tu…nnt join affiliate trus…klu nk promote hosting sepaku kn rmai xsuke…tp domain kt sepaku RM30 je setaun…

  9. sara December 27, 2010 at 8:25 am

    >hi..saya pun sedang berkira2 nk beli domain officialpage untuk biz saya. tp masih blur lagi tentang domain dan siapa yg patut design web saya nnti

  10. Tuan-Belog December 27, 2010 at 8:31 am

    >@saraklu nk sng u beli domain je then guna hosting blogspot…klu beli hosting pn xpe je…bleh guna wordpress utk design web tu….

  11. Kodet December 27, 2010 at 9:45 am

    >Kalau tak nak habiskan duit beli domain , boleh masuk contest untuk dapatkan domain , itu pun kalau lucky la . Domain penting gak , nnti senang org nak igt nama blog kita .

  12. taqie December 28, 2010 at 5:40 am

    >tk perlu kot.. for me…blogspot pn da sgt ok😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: