Blog Berita Ringkas

Just another WordPress.com site

>Wow! Ayuh, sokong skuad negara

>
TABUNG Akujanji Ganjaran Piala AFF Suzuki, yang bertujuan mengumpul sumbangan kepada skuad bola sepak kebangsaan jika memenangi Piala AFF tahun ini, kini menerima ikrar sumbangan sebanyak RM80,700 sejak dimulakan Isnin lalu.

Presiden Persatuan Penulis-Penulis Sukan Malaysia (SAM), Ahmad Khawari Isa berkata, tabung yang dikendalikan oleh persatuan itu sehingga kini hanya menerima ikrar sumbangan daripada syarikat-syarikat kecil dan orang perseorangan.

“Penonton-penonton menunjukkan sokongan kepada skuad kebangsaan dengan membeli tiket berharga RM50 dan RM30 bagi perlawanan akhir Piala AFF Suzuki antara Malaysia dengan Indonesia di Stadium Nasional Bukit Jalil, esok.

“Kini tiba masanya syarikat-syarikat korporat di negara ini menunjukkan bukti sokongan mereka kepada pasukan bola sepak kebangsaan dengan turut menyumbang kepada tabung tersebut,” katanya semalam.

Ahmad Khawari berkata, jika penulis blog persendirian seperti Muhammad Rizal Hashim boleh memberikan ikrar sumbangan sebanyak RM100 bagi setiap pemain dan pegawai skuad, tentunya syarikat korporat mampu memberikan sumbangan yang lebih besar lagi.

Tugas mengendalikan Tabung Akujanji Ganjaran Piala AFF Suzuki diserahkan kepada SAM oleh Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek yang sebelum itu memberikan ikrar bahawa kementeriannya menjanjikan RM5,000 bagi setiap pemain jika mereka berjaya membawa pulang gelaran sulung saingan bola sepak serantau itu.

Pihak berminat untuk menyumbang boleh menghubungi Pejabat SAM dengan menghubungi talian 03-20780985 (Isnin, Selasa & Khamis, 10 pagi hingga 4 petang) ataupun faksimili 03-20706294.

Sumber: Kosmo

Nota Dahi: Wow! sape penulis blog persendirian Muhammad Rizal Hashim tu ye? Banyak betul duit die. Papehal pun aku tetap vote Malaysia dapat beat Indo 1-0. Percayallaahhhhhh (nyanyi lagu ct jap)…Good luck Malaysia! Korang dah beli tiket ke? Klau dah bagus la…aku belum lagi…hihi…

Tags: piala aff suzuki 2010, jadual perlawanan piala aff suzuki, final piala aff suzuki, malaysia indonesia piala aff suzuki, malaysia juara piala aff suzuki, habuan piala aff suzuki, habuan pemain terengganu juara piala aff suzuki, rio ferdinand piala aff suzuki, tahniah malaysia juara piala aff suzuki, juara kali pertama piala aff suzuki, ganjaran piala aff suzuki, malaysia belasah indonesia 4-0 final piala aff suzuki, stadium bukit jalil, stadium gelora bung karno, indonesia kalah, laser indonesia malaysia, siapa mula laser dulu, siapa main laser, malaysia kalah 2-1 final kedua, biodata pemain malaysia, senarai pemain malaysia pada piala aff suzuki, pemain terengganu pada piala aff suzuki, perlawanan akhir piala aff suzuki, video perlawanan akhir piala aff suzuki, download video piala aff suzuki, video youtube piala aff suzuki, tengok bola piala aff suzuki secara langsung, piala aff suzuki online, tengok bola online, bahang piala aff suzuki, demam piala aff suzuki, kerajaan bagi cuti sehari sebab malaysia juara piala aff suzuki, pemain malaysia bertaraf bintang, sejarah piala aff suzuki, senarai juara piala aff suzuki, list pemain malaysia piala aff suzuki, k. rajagopal, khairul fahmi che mat, safee sali, ashaari samsudin, kunanlan, idlan talaha, pemain malaysia diburu liga indonesia, pemain malaysia berhijrah, awek khairul fahmi, biodata khairul fahmi, penajga gol malaysia khairul fahmi, gambar khairul fahmi dan awek, awek khairul fahmi cun, sejarah percintaan khairul fahmi dan elia, berita terbaru khairul fahmi, khairul fahmi nak kahwin, khairul fahmi bertunang, aksi khairul fahmi, penyokong khairul fahmi, peminat khairul fahmi, meluat awek khairul fahmi, benci awek khairul fahmi, khairul fahmi berpisah, kehidupan khairul fahmi, kehidupan safee sali, biodata safee sali, blog awek khairul fahmi, facebook benci meluat awek khairul fahmi, facebook khairul fahmi, facebook safee sali, hitler bengang malaysia juara piala aff suzuki, pekung laser hijau terdedah, misteri laser hijau

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: