Blog Berita Ringkas

Just another WordPress.com site

>Tutorial tukar file Word ke PDF

>Bagaimana nak menukar file Microsoft Office seperti Word, Powerpoint dan Excel ke dalam format pdf? Ok pada tutorial ini, aku akan berikan tutorial bergambar tentang cara-cara nak menukar file kepada format pdf dengan menggunakan software pdf converter.

Sila ikut tutorial bergambar berikut bagaimana untuk menggunakan software tersebut.

1. Download software words to pdf converter mediafire.

2. Bila download selesai, buka file tersebut dan install terlebih dahulu. Bila dah selesai install, buka file Microsoft Office yang korang ingin tukarkan ke dalam format pdf. Contoh dibawah ialah file Excel yang hendak ditukar kepada pdf.

3. Jika file tersebut telah bersedia untuk ditukar, korang tekan je butang Microsoft Office macam dalam gambar dibawah ni. Selepas tu korang klik Save as > PDF or XPS > Publish

4. Ini lah hasilnya file Excel tadi dah pun ditukar ke dalam bentuk pdf.

Nota Dahi: Tutorial ini sangat berguna untuk anda terutamanya golongan pelajar dan pekerja pejabat. Semoga tutorial ringkas bergambar ini dapat membantu anda yang sudah sekian lama mencari jalan untuk menukar file ke dalam bentuk pdf.

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: